• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Dalas ne može bez Novickog

Derbi Zapada pripao San Antoniju, Džejson Kid gurao do 106. "tripl-dabl" učinka u karijeri.

 NBA: Dalas ne može bez Novickog Izvor: MONDO

Samo tri utakmice odigrane su u noći između četvrtka i petka u NBA lige, ali je jedna od njih privukla posebnu pažnju. Veliki derbi Zapada igran je u "Amerikan Erlajns centru", gdje je Dalas ugostio San Antonio.

"Sparsi" ni ovaj put nisu imali milosti - 99:93. Dankan i drugovi stigli su do 28 pobjede, dok su "Meveriksi" zabilježili sedmi neuspjeh.

Bez Dirka Novickog Dalas nije mogao da parira kvalitetnom protivniku, iako je u svojim redovima ima najefikasnijeg igrača na meču i jednog sa "tripl-dabl" učinkom.

Keron Batler je ubacio 30 poena, međutim, pored njega su još samo dvojica iz Dalasa imala dvocifren učinak. Veteran Džejson Kid postigao je 12 poena uz 10 skokova i 13 asistencija (106. "tripl-dabl" u karijeri), dok je Šon Merion meč završio sa 10 poena.

Na drugoj strni, San Antonio nije imao izrazitog pucača, ali su poeni ravnomerno raspoređeni na više raspoloženih igrača, od kojih se izdvojio Geri Nil sa 21 poenom. Danakan je postigao 17, Đinobili 15, Parker 14, Hil 12...

Njujork je iznenadio na istoku ove sezone, ali ne i u Orlandu. "Čarobnjaci" su slavili sa 112:103. Najzaslužniji za 21 pobjedu Orlanda bio je Dvajt Hauard sa 24 poena i 18 skokova. Zanimljivo da od igrača koji su postizali koševe za pobjednika samo Džejson Rićardson nije imao dvocifren učinak. On je zabilježio devet poena.

Stodemajer i Čendler bili su najbolji u poraženoj ekipi, ali ni njihovih 59 zajedničkih poena nije bilo dovoljno za uspjeh.

REZULTATI:

Orlando - Njujork 112:103
Dalas - San Antonio 93:99
Portland - Juta 100:89

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC