• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujanić na korak od povratka u Partizan mt:s!

U toku su pregovori između Panioniosa i Partizana mt:s oko obeštećenja za Miloša Vujanića.

 Vujanić na korak od povratka u Partizan mt:s! Izvor: MONDO

Šampion svijeta iz Indijanapolisa 2002. godine, a potom i ubjedljivo najbolji strijelac Evrolige za sezonu 2002/03, Miloš Vujanić, na pragu je povratka u Partizan mt:s poslije sedam i po godina provedenih u inostranstvu.

Nekada najtalentovaniji plej Evrope, a sada već iskusan košarkaš, mogao bi do početka takmičenja u Top 16 fazi Evrolige da se vrati u klub iz kojeg je 2003. godine otišao u Fortitudo, sa kojim je naredne sezone stigao do finala Evrolige.

Internet portal TalkBasket.net prenosi da je Vujanić pristao da se vrati među crno-bijele i da je sada samo na šampionu Srbije da grčkom Panioniosu uplati obeštećenje, koje navodno iznosi između 20 i 50 hiljada evra.

To obeštećenje neće važiti poslije 16. januara, ali će onda trener Partizana mt:s Vlada Jovanović imati problema da Vujanića uigra sa ostatkom ekipe do 19. januara i prve utakmice u Top 16 fazi protiv Reala u Madridu.



Vujanićevo mjesto u Panioniosu ugroženo je oporavkom od povrede američkog plejmejkera Kita Mekleoda, iako je naš as u prvom dijelu sezone imao dobar prosjek od 10,7 poena i 1,4 asistencije po utakmici.

Povratak Vujanića u Partizan mt:s neće biti samo benefit za Evroligu, već i za predstojeći finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će biti odigran u Železniku. Prema pravilima, crno-bijeli će za Kup moći da licenciraju samo četvoricu od petorice stranaca u ekipi (Jan Veseli, Nejtan Džavai, Džejms Gist, Jaka Klobučar, Kurtis Džerels), pa će se potreba za Vujanićem dodatno pojačati.

Vujanić je rođen 13. novembra 1980. godine u Loznici, a seniorsku košarku zaigrao je u Crvenoj zvezdi (1998-2001), a potom je igrao za Partizan (2001-2003), Fortitudo Bolonju (2003-2005), Barselonu (2005-2006), Panatinaikos (2006-2007), Dinamo Moskvu (2007-2008), Efes Pilsen (2008-2009), Mursiju (2009-2010) i Panionios (2010-?).

U sezoni 2002/03, sa Partizanom je bilježio prosječno 25,8 poena po meču u Evroligi, što ga je učinilo ubjedljivo najboljim napadačem Evrope te sezone, a da nije doživio nekoliko teških povreda koljena, potom i operacija, njegova karijera svakako bi bila mnogo, mnogo trofejnija, iako je i sa povredama koljena igrao za najbolje klubove na kontinentu i sa njima osvajao trofeje.

Da ga problemi nisu sputali u onome što najbolje zna, da postiže koševe, Vujanić je potvrdio prošle sezone kada je sa Mursijom bilježio prosječno 17,7 poena u ACB ligi, što ga je činilo jednim od najboljih poentera u najjačoj nacionalnoj ligi Evrope.

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC