• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Igokea se revanširala Olimpiji

Igokea na svom parketu savladala Olimpiju 85:74 i revanširala joj se za poraz u prvom dijelu regionalne NLB lige.

 NLB: Igokea se revanširala Olimpiji Izvor: MONDO

Košarkaši Igokee u prvom meču 14. kola NLB lige u srijedu su na svom parketu savladali jednog od favorita za osvajanje šampionske titule, ekipu Olimpije rezultatom 85:74.

Ekipa Slobodana Klipe za protivnika je imala evroligaša Olimpiju, koja se plasirala u Top 16 najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja, ali je isto tako u svojim redovima večeras imala raspoložene Pantića, Čejsa i Vitkovca pa pobjeda nije dolazila u pitanje.

Aleksandrovčani, koji svoje mečeve igraju u novoj dvorani u Laktašima, od početka meča su kontrolisali igru, a slovenačka ekipa uspjevala je samo da u nekoliko navrata priđe na poen dva, ali više od toga nisu mogli.

Neizvjesnost oko konačnog pobjednika postojala je samo u prvom poluvremenu, u kome su košarkaši Olimpije uspjeli da pariraju igračima Igokee, pa je prednost domaćina nakon prve četvrtine iznosila četiri poena (24:20), odnosno šest nakon druge četvrtine (45:39).

Slovenci su po povratku iz svlačionice pokušali da iznenade domaćina, što im je umalo uspjelo, jer su prišli na samo dva poena razlike (49:47), ali onda je Dozet pod faulom pogodio trojku i dodatno slobodno bacanje za prihvatljivijih šest poena prednosti.

Igokea je u trećoj četvrtini slomila protivnika odlijepivši se na deset poena prednosti, a posao je završen u posljednjem periodu u kome je domaći tim imao i „plus 16“ (82:66).

Za održanje visoke prednosti Igokee pobrinuo se Brajan Čejs koji je svih pet trojki na ovom meču postigao u drugom poluvremenu i na kraju upisao 21. poen.

Prvo ime meča bio je Mladen Pantić koji je ostvario dabl-dabl učinak upisavši 22 poena i 11 skokova, a u redovima Igokee istakao se i Čedomir Vitkovac sa postignutih 18 poena i pet skokova.

Kod Olimpije najzapaženiji je bio Vilijam Gregori sa postignutih 20 poena.

Nakon ovog trijumfa Igokea ima skor šest pobjeda i osam poraza, dok je Olimpija ostala na devet pobjeda, a sada ima i šest poraza, pa podgorička Budućnost sada ima priliku da zauzme lidersku poziciju, ali zato će im biti potrebna pobjeda nad Partizanom u petak.

REZULTATI 14. KOLA:

Igokea - Olimpija 85:74
/Pantić 22, 9sk - Gregori 20/

Cibona - Hemofarm 74:84
/Stipčević 14, 4as - Borisov 23, 12sk/

Krka - Široki 78:72
/Ikonić 22 - Morović 19, 9sk/

Crvena zvezda - Nimburk 82:99

Zadar - Cedevita 87:81
/Car 28, 7sk, 6as - Edvards 27, 5sk/

Budućnost - Partizan mt:s (7. januar)
Radnički - Zagreb (19. januar)

TABELA: Budućnost 9-4, Krka 9-5, Olimpija 9-5, Cedevita 8-6, Široki 8-6, Partizan mt:s 7-6, Zagreb 7-6, Hemofarm 7-7, Radnički 6-7, Igokea 6-8, Nimburk 6-8, Zadar 5-9, Cibona 5-9, Crvena zvezda 4-10.

PAROVI 15. KOLA: Cedevita - Krka, Olimpija - Zadar, Nimburk - Radnički, Zagreb - Igokea (8. januar), Široki - Cibona (9. januar), Hemofarm - Partizan mt:s, Crvena zvezda - Budućnost (10. januar).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC