• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: I Hemofarm preslišao Cibonu

Vrščani odlično odigrali u Zagrebu i prekinuli seriju od pet poraza, Cibona nastavila da tone ka dnu. Olimpija pala u Laktašima!

 NLB: I Hemofarm preslišao Cibonu Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma (skor 7-7) zabilježili su pobjedu u NLB ligi poslije tačno mjesec i po dana!

Poslije serije od pet neuspjeha, tokom koje su gubili utakmice sa prosječno 13 poena razlike, učenici Željka Lukajića su dobili protivnika po mjeri - raštimovanu Cibonu, kojoj ni povratak trenera Dražena Anzulovića nije puno pomogao.

Cibona - Hemofarm 74:84 (16:11, 17:34, 17:17, 24:22).

"Cibosi" (5-9) su završili 2010. katastrofalnim porazom od Partizana (55:85), a ovaj od Hemofarma im je četvrti u nizu. U slučaju pobjeda Zadra i Crvene zvezde, prošlosezonski vicešampioni Jadrana bi mogli da se nađu na diobi posljednjeg mjesta na tabeli!

Junak utakmice bio je Miloš Borisov, koji je nanizao 23 poena i 12 skokova. Najvažniji su bili koš poslije skoka u napadu i trojka sredinom četvrte četvrtine, kada je domaćin prišao na šest poena zaostatka.

Džerom Džordan (15p, 4sk) rasturio je protivničke centre u egzibicionoj drugoj četvrtini, Boris Savović dodao je 13, a Marko Šutalo 12 poena.

Rok Stipčević na drugoj strani je bio najefikasniji sa 14 pogodaka.

Cibona je bolje počela utakmicu i činilo se da je na putu izlaska iz krize, kada je u 14. minutu povela sa 26:18 i 28:21.

Ko bi rekao da će trojkom debitanta u Hemofarmu, Mladena Jeremića, početi serija "farmaceuta" od 16:2, odnosno 24:5 do kraja poluvremena?

Još kada su treću dionicu otvorili Krstović trojkom i Pavković košem uz dodatno bacanje (51:33), bilo je jasno da će bodovi u Vršac, kao pre nepunih godinu dana, kada je Goran Jagodnik tri sekunde prije kraja poentirao za 57:55.

Doduše, Cibona se trgnula i solidnim šutom spolja uspela da se spusti na jednocifren "minus". Kada je trebalo da napravi korak dalje, Leon Radošević je izgubio dve lopte, a Borisov nemilosrdno pogađao.

Veliko iznenađenje priredila je Igokea, savladavši jednog od lidera takmičenja i učesnika Top 16 faze Evrolige, Olimpiju - 85:74 (24:20, 21:19, 22:19, 18:16).

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC