• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: "Munje" pogodile "divlju telad"

U noći između četvrtka i petka odigrane su dvije utakmice u NBA ligi - Oklahoma je savladala Dalas, a Sakramento je iznenadio Denver.

 NBA: "Munje" pogodile "divlju telad" Izvor: MONDO

"Munje" su iskoristile odsustvo najboljeg igrača "divljih teladi", povrijeđenog Dirka Novickog. Špekulisalo se da će Nijemac, koji ove sezone prosječno bilježi 24,1 poen po meču, igrati protiv Oklahome, ali nije, pa su gosti, poslije dva uzastopna poraza, ostvarili pobjedu - 99:95.

Najzaslužniji za uspjeh bio je Kevin Durant, sa 28 poena, dok je Rasel Vestrbruk dodao 15, uz devet asistencija. Nenad Krstić je na terenu proveo 21 minut, dao je šest poena i imao devet skokova.

Pored Novickog, Dalas je lišen pomoći i svog trećeg strijelca, Kerona Batlera, za koga je sezona završena, zbog teške povrede desnog koljena. U takvoj postavci najefikasniji je bio Šon Merion, sa 25 poena, što mu je rekord sezone.

Sakramento je kod kuće načinio iznenađenje, savladao je Denver i ostvario osmu pobjedu u sezoni, koliko imaju i Klivlend i Vašington, najgori timovi lige - 112:102.

Prvi među "kraljevima" bio je Tajrik Evans. Najbolji novajlija NBA lige u prošloj sezoni ubacio je 27 poena i imao 12 asistencija. Evans je tako ponovio sjajnu igru prezentovanu u prethodnoj utakmici, protiv Atlante, kada je imao učinak - 29 poena i osam asistencija.

Sakramento je serijom 23:2 polovinom drugog poluvremena riješio pitanje pobjednika.

Bolji od ostalih u Denveru bio je Karmelo Entoni (26 poena), za koga američki mediji tvrde da će uskoro, u sklopu trejda, postati novi igrač Nju Džersija.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC