• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan već sada može u četvrtfinale: Crno-beli desetkovani u Italiji, a evo četiri scenarija za prolaz dalje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan bi već posle ove utakmice mogao da napravi veliki uspeh i plasira se u četvrtfinale Evrokupa.

 Partizan već sada može u četvrtfinale: Crno-beli desetkovani u Italiji a evo četiri scenarija prolaz Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana igraju u sredu uveče sa Trentom u Italiji, verovatno ključni meč za prolazak u četvrtfinale Evrokupa. 

Tim je u prošlom meču došao do pobede u drami, posle poena Džoša Perkinsa, a sada traži pobedu posle koje bi mogli da "prebrinu" prolazak dalje.

Možda će vas zanimati

Ukoliko crno-beli dobiju Trento, a prvoplasirani Metropolitans bude bolji od Lokomotive, crno-beli su i matematički prošli dalje. 

Problemi u timu postoje, pogotovo ispod koša. Novica Veličković, Vil Mozli i Erik Mika su van tima, pa će tamo Rašon Tomas i Nikola Janković biit jedini visoki igrači u sastavu. Opet ćemo gledati Dangubića i Zagorca na "četvorci", ali i tu ima problema pošto se i Zagorac povredio u Zadru. 

U Beogradu smo videli sjajnu igru Partizana, pošto je tim Saše Filipovskog deklasirao Italijane. 

"Mi, kao i oni, imamo skor 2-2, s tim što smo ih u Beogradu pobedili sa 28 razlike i tako ostvarili dobru prednost u odnosu na njih kada je u pitanju plasman u četvrtfinale, što nam je i krajnji cilj. Daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Trento ima želju da nam se revanšira, ali verujem da smo ekipa koja može da ih pobedi dva puta i da imamo kvalitet za plaman u plej-of Evrokupa. Dobro smo trenirali tokom pauze, imali smo vremena da korigujemo neke stvari, u napadu, odbrani i individualno. Ovo je za nas utakmica sezone i prilika da se pokažemo", rekao je pred meč Uroš Trifunović. 

Čak i ako izgubi Partizan ima šansu da ide dalje, ali u ovoj grupi će jako biti bitan i plasman. U četvrtfinalu se prva dva tima iz grupe ukrštaju sa grupom H u kojoj su Uniks, Andora, Gran Kanarija i Mornar, a svi žele da izbegnu ruski tim. 

U ovom meču su Partizanu potrebni timska igra, dobra odbrana, ali i zaštita obruča u situaciji u kojoj su gotovo svi visoki igrači van tima. Ipak, ako je protiv nekoga dobro igrati sa niskom petorkom to je Trento. 

"Za pobedu je potrebna vrhunska odbrana i koklektivna igra. Fundamenti odbrane će biti od presudnog značaja, jer Trento igra široko, sa pokretljivim peticama i četvorkama koji šutiraju dobro za tri poena, ali imaju i dosta kreatora koji mogu da igraju '1 na 1'. Treba da odigramo hrabro, disciplinovano, mladi će doprineti elanom i energijom i imaće šansu da pomognu ekipi. Kolektivnom igrom i borbenošću moramo da nadoknadimo izostanak povređenih igrača", rekao je trener Filipovski.

Pred meč sa Trentom koji počinje od 20 časova, ovo su četiri moguća scenarija u kojima Partizan prolazi grupu! 

DVE POBEDE

Jasno je da sa dve pobede tim Saše Filipovskog ide dalje. U tom slučaju idu dalje kao drugi ukoliko Metropolitan dobije Lokomotivu u Parizu, a u slučaju poraza francuskog tima - crno-beli su prvi u grupi i izbeći će Uniks!

POBEDA U ITALIJI 

Već smo rekli, ako pobede Trento, a Lokomotiva izgubi, već večeras je sve gotovo. Ipak, ako pobede Trento, a Lokomotiva dobije preostala dva meča - srpski predstavnik ispada. Razlog tome je bolji međusobni skor ruskog tima. 

PORAZ SADA, POBEDA U  BEOGRADU

Ako Partizan sada izgubi, a onda dobije Metropolitan u Beogradu proći će dalje, ali samo ako Lokomotiva savlada Trento u poslednjem kolu, a izgubi od Francuza. U tom slučaju bi Partizan i Trento imali po tri pobede, ali bi crno-beli (skoro) sigurno imali bolji međusobni skor zbog pobede od 28 razlike. 

TROUGAO? 

To je jako teško znati u ovpm trenutku. Ukoliko više od dve ekipe završe takmičenje sa skorom od tri pobede i tri poraza Partizan bi mogao da bude u prednosti ukoliko bi se u "trouglu" našao Trento koga su pobedili sa velikom razlikom. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC