• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda na krilima publike

Crveno-bijeli savladali Budućnost u meču od velike važnosti za opstanak u regionalnom takmičenju (63:55), uz zdušnu podršku 5.500 navijača.

 NLB: Zvezda na krilima publike Izvor: MONDO

Crvena zvezda ne želi da ispadne iz NLB lige!

Njeni igrači su to jasno pokazali u duelu sa Podgoričanima, koji više nisu u grupi lidera sa Krkom i Olimpijom.

Crvena zvezda - Budućnost 63:55 (16:16, 19:14, 12:15, 16:10), poslije čega ekipa Mihajla Uvalina ponovo dijeli "fenjer" sa Zadranima.

I jedni i drugi imaju skor 5-10, a korak ispred su Cibona, Igokea i Radnički. Zvezda već u četvrtak gostuje upravo Radničkom, a u nedelju dočekuje Igokeu.

U odnosu na prethodni meč sa Nimburkom, razliku je definitivno napravila odbrana crveno-bijelih. Primili su samo poen više nego što im je Nimburk ubacio samo u prvom poluvremenu!

Mora se priznati da Budućnost poslije teških mečeva u posljednje vrijeme (Gran Kanarija u gostima, Partizan) i bez drugog plejmejkera Nešovića nije bila na svom uobičajenom nivou.

Zvezdu su predvodili Džamar Jang sa 19 i Rikardo Marš sa 18 poena, dok je Nemanja Nedović svih osam poena postigao u završnici, kada je imao još par odličnih poteza.

Marko Simonović (17p) bio je jedini iole raspoložen napadač u timu Budućnosti. Drugi strijelac bio je Sead Šehović sa svega osam poena, dok se najbolji centar Vladimir Dragičević "upisao" tek u 36. minutu.

Puno se griješilo na obe strane, ali je Zvezda uz podršku sa tribina, gdje je sjedio i Robert Prosinečki, smogla snage da odigra angažovano svih 40 minuta. U napadu nije uradila mnogo toga, međutim, ovo je bila utakmica dobijena srcem više nego umijećem.

Bilo je i perioda individualne inspiracije, kao kada je Jang između 19. i 22. minuta postigao 11 od 13 poena crveno-bijelih.

Čovjek odluke ipak je bio Nedović, koji je vezao šest poena za vođstvo od 55:50, potom ukrao jednu loptu, da bi Jang trojkom za 58:52 otklonio sve dileme.

REZULTATI 15. KOLA:


Hemofarm - Partizan mt:s 64:71

/Borisov 17, 6sk - Džavai 14, 5sk/

Crvena zvezda - Budućnost 63:55

Široki - Cibona 81:82
Cedevita - Krka 74:80
Olimpija - Zadar 78:53
Nimburk - Radnički 97:94
Zagreb - Igokea 85:77

TABELA: Krka 10-5, Olimpija 10-5, Partizan mt:s 9-6, Budućnost 9-6, Zagreb 8-6, Cedevita 8-7, Široki 8-7, Nimburk 7-8, Hemofarm 7-8, Radnički 6-8, Igokea 6-9, Cibona 6-9, Zadar 5-10, Crvena zvezda 5-10.

PAROVI 16. KOLA:
Igokea - Nimburk, Krka - Olimpija, Zadar - Zagreb (11. januar), Cibona - Cedevita (12. januar), Partizan mt:s - Široki, Budućnost - Hemofarm, Radnički - Crvena zvezda (13. januar).

Uvalin: Griješili smo, ali dobro je

Trener crveno-bijelih Mihajlo Uvalin bio je prezadovoljan borbenošću i energijom koje su njegovi igrači utkali u pobjedu.

"Budućnost je jedna od najboljih ekipa u ligi, a sigurno najtvrđa. Primili smo najmanji broj poena ove sezone i to je plod igre koju smo igrali. Zaustavili smo Dragičevića i Simonovića, uveli ih u nervozu... Griješili smo, ali smo prezadovoljni", rekao je Uvalin na konferenciji za novinare.

"Sve pohvale našim vjernim navijačima, koji nemaju namjeru da posustanu. Do kraja ćemo se boriti za njih".

Centar Uroš Nikolić zabilježio je četiri poena i četiri skoka, ali uz to dvije blokade. Na atraktivan način je udario "bananu" Vladimiru Dragičeviću i spriiečio da ovaj minut prije kraja dovede Budućnost na samo dva poena minusa.

"Bila je prava rovovska borba, sa možda i najboljim timom u ligi. Odgovorili smo im čvrstinom, energijom i kontrolom skoka. Hvala navijačima, dali su nam krila".

Strateg Budućnosti Dejan Radonjić čestitao je Zvezdi na pobjedi i poželio joj sreću u daljem takmičenju.

"Istrošili smo se u petak protiv Partizana, a imali smo i odsustvo dvojice igrača kao otežavajuću okolnost. Bili smo dekoncentrisani od starta, ne toliko loši u odbrani, ali smo u napadu potpuno zakazali. Igramo ponovo za dva dana..."

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC