• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi dolazi najslabiji tim Evrolige, ali Radonjić upozorava!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda traži pobjedu poslije osam vezanih poraza u Evroligi, a sljedeći protivnik je Himki.

 Evroliga Crvena zvezda Himki najava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je savladala Split na gostovanju, a posle meča u ABA ligi nastavlja sa obavezama u evropskoj eliti. 

Sada će u "Pionir" stići najslabiji tim ovogodišnje Evrolige Himki, ali trener Dejan Radonjić je upozorio da je i ruska ekipa jako kvalitetna. 

Tim iz Podmoskovlja je u prethodnom periodu pretrpio neke promjene igračkog kadra, a uspio je da pobjedom nad Real Madridom da prekine seriju od 16 poraza. Potom su savladali i Zenit u gostima u meču VTB lige, čime su dokazali da su protivnik za respekt. 

"Slijedi duel protiv Himkija, koji je pred početak sezone napravio kvalitetan tim, i korona je do te mjere uticala na njih već na startu, da je sve ostalo bilo proizvod svih problema koje su tada imali. Tim koji sada imaju, je drugačiji nego na početku sezone, ali očigledno dovoljno dobar da može da savlada Real iz Madrida ili Zenit u Sankt Peterburgu. Treba da budemo spremni da igramo dobar meč i nadamo se da će ti dobri intervali u našoj igri biti dovoljno dugi da možemo da zabilježimo dobar rezultat", rekao je trener crveno-bijelih koji se osvrnuo i na igrače koji se poslije oporavka od virusa korona polako vraćaju u sastav. 

"Ono što je potpuno evidentno je da postoji taj disbalans što je sasvim prirodno. U nedostatku treninga vrlo je teško brzo ući u nadoknadu svega toga. Trudimo se svakog dana da prevaziđemo to i da kroz treninge i utakmice što prije dođemo do nekog boljeg statusa", zaključio je Radonjiić. 

Iskusni Marko Simonović je u prethodnim mečevima bio jedan od najboljih igrača tima, a pogotovo ga je dobro služio šut za tri poena. On je pre svega istakao individualni kvalitet protivnika pred duel koji nas očekuje u četvrtak od 20:45. 

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, zna se kakav nam je raspored, duže vrijeme imamo problema sa povredama i bolesnim igračima. Vraćamo se polako u ritam, sigurno da treba još vremena. Ekipa Himkija individualno ima izuzetan kvalitet, zna se i da su oni imali puno problema, ali digli su formu u posljednjih par utakmica, pobijedili su Zenit u gostima, pobijedili su prije toga Real. Želimo da odigramo našu igru, da pružamo dobre minute i da podižemo formu na viši nivo. Zna se šta je recept za sutra, agresivna dobra odbrana što je naš prepoznatljiv stil, tranzicija – to je neki prvi preduslov da zabilježimo dobar rezultat u četvrtak", rekao je Marko Simonović.

Ovo će biti osmi duel dva tima u Evroligi, a do sada je Himki bio mnogo bolji pošto je upisao pet pobjeda i dva poraza. U prvom meču ove sezone bili su bolji i pobijedili su srpskog predstavnika sa 83:77. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC