• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan ide na vrh, Zvezda bježi sa dna

Crno i crveno-bijeli ulaze u mečeve 17. kola regionalne lige sa istim (pobjedničkim) ambicijama, ali i potpuno različitim ciljevima.

 NLB: Partizan ide na vrh, Zvezda bježi sa dna Izvor: MONDO

Prije samo mjesec dana, iz Humske 1 se čekala vijest o smjeni trenera Vlade Jovanovića.

Čelni ljudi Partizana mt:s ponovo su pokazali da vide malo dalje od iznerviranih navijača i ekipa je odmah ušla u seriju pobjeda, od kojih su neke izražene sa 25, 30, pa i 50 poena razlike!

Crno-bijeli će u nedjelju protiv Cedevite (17.00) pokušati da trijumfuju šesti put zaredom u NLB ligi, a četvrti put zaredom u gostima.

"Igramo sve bolje, ali to je neophodno potvrditi na svakoj sljedećoj utakmici. Svjesni smo da za pobjedu u Zagrebu moramo da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti", rekao je Jaka Klobučar, strijelac četiri trojke protiv Širokog.

Partizan se relativno brzo iščupao iz nezavidne pozicije na tabeli - ima šansu da sustigne vodeću Olimpiju - ali mladi Slovenac upozorava da u izjednačenom takmičenju svaki poraz može drastično da se odrazi na plasman.

"Ako izgubiš dve utakmice padaš na deseto mjesto. Zato ne smijemo da gledamo koji smo na tabeli, nego da nastavimo u istom ritmu".

Visokobudžetni zagrebački tim doživio je poraze u posljednja tri kola. Na vijest da će Marino Baždarić pauzirati još mjesec-dva, uprava kluba je reagovala dovođenjem trećeg Amerikanca, šutera Brejsija Rajta...

Trener Aleksandar Petrović dobio je podršku, pošto je i oko Cedevite bilo glasina o smjeni na klupi.

"Partizan se ozbiljno sprema za Top 16 Evrolige. Uzastopne pobjede u gostima dovoljno govore o njihovom kvalitetu. Favoriti su, ali bez obzira na sve, treba istrčati hrabro na teren, kao što smo to učinili u Beogradu, kada smo čak imali šansu za pobjedu", izjavio je "Aca trica".

Petrović je najavio dosta zonske odbrane, jer je svjestan da ne raspolaže masom koja je neophodna za 40 minuta direktne borbe sa centrima crno-bijelih.



Dva sata kasnije (19.00) Crvena zvezda u Pioniru dočekuje Igokeu, svjesna da je pobjeda vodi na pretposljednje mjesto i donosi minimalnu prednost u borbi za opstanak sa Zadrom.

Nema mnogo filozofiranja, recept je borbenost iskazana u prethodnom meču protiv Budućnosti, kada je Zvezda primila samo 55 poena.

"Daleko od toga da smo favoriti. Neumjesno je pričati da si u prednosti kada si na dnu tabele. Pomoć navijača nam je u ovom momentu najpotrebnija, pa ih pozivam da dođu u što većem broju", rekao je trener Mihajlo Uvalin.

Ulaznice se prodaju na blagajnama Pionira od 15 časova i koštaju 200 dinara.

Igokea je u dosadašnjem toku sezone znala da "pokaže zube" na svom parketu, gdje je srušila Cibonu, Hemofarm i Olimpiju. U gostima je, međutim, savladan samo Radnički.

"Imaju dosta igrača sa velikim iskustvom, trojicu Amerikanaca, djeluju sve bolje kao tim. Biće teško, ali kada se nismo predali poslije šest poraza na početku sezone - nećemo ni sada", najavio je Uvalin.

Izvještaje sa subotnjih utakmica 17. kola pročitajte OVDJE.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC