• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Igokea gurnula Zvezdu na dno

Košarkaši Crvene zvezde u četiri dana izgubili su i drugu, po mnogim procjenama presudnu utakmicu u borbi za ostanak na regionalnoj košarkaškoj mapi.

 NLB: Igokea gurnula Zvezdu na dno Izvor: MONDO

Poslije Radničkog u četvrtak (82:69), crveno-bijele je pobijedila i Igokea u 17. kolu NLB lige. Pred oko 4.000 navijača u Pioniru: Crvena zvezda - Igokea 72:81 (18:15, 21:16, 15:25, 18:25).

Na taj način, momci Mihaila Uvalina propustili su priliku da prvi put ove sezone prepuste fenjer drugom timu. Ovako, ostaće na diobi posljednjeg mjesta sa Zadrom, a upravo toj ekipi crveno-bijeli gostuju u narednom kolu.

Potom, Zvezdu očekuje meč sa Krkom u Pioniru, pa put u Zagreb na duel sa Cibonom, vječiti derbi sa Partizanom mt:s i gostovanje Hemofarmu u Vršcu. Iz tog razloga, ovaj poraz u meču sa Aleksandrovčanima dobija na težini...

A,djelovalo je da će se brojni navijači radovati  uzastopnoj pobjedi u Beogradu, jer je Zvezda "presrela" predstavnika BiH u regionalnoj ligi i lako došla do prednosti od 30:18. Ipak, u posljednjih pet minuta prvog poluvremena, ekipa Slobodana Klipe uspjela je da se vrati u susret, pa se na odmor otišlo sa 39:31 za domaće.

Tu, ne malu prednost, Uvalinovi igrači očas posla prokockali su po povratku na teren. Za prvih pet minuta igre u trećoj četvrtini, Igokea je zahvaljujući bivšem košarkašu Crvene zvezde i Partizana, Čedomiru Vitkovcu, ali i Amerikancu Brajanu Čejsu, napravila seriju 20:5 i počela da kontroliše dalji tok utakmice (44:51).

Računajući i posljednjih pet minuta prvog poluvremena, Klipin tim vratio se od 30:18 na 44:51, a kasnije se ispostavilo se da crveno-bijeli do kraja utakmice nisu više poveli...

Trojkama Aleksandra Cvetkovića i Strahinje Miloševića, kao i još jednom pogotku ovog drugog u finišu treće četvrtine, Zvezda je izborila "egal" rezultat pred ulazak u posljednjih deset minuta igre (54:56), ali...

Tada je uslijedio najduži i najtamniji "mrak" u igri domaćeg tima, jer je Zvezda bila bez pogotka tri i po minuta u četvrtoj četvrtini!? Za to vrijeme, Aleksandrovčani su preko bivšeg centra FMP Železnika Mladena Pantića došli do 54:60, a potom i 56:64, na pet minuta prije kraja susreta.

U međuvremenu, korake je napravio Rikardo Marš, Vujadin Subotić je izgubio loptu, Džamar Jang prvo promašio otvoren šut za dva, a potom prodao loptu... Organizacije igre u napadu Crvene zvezde nije bilo, sve se svodilo na igru "1 na 1", Jang je pogađao samo sa linije penala, Marš je još i uspijevao da poenima završava minijature u napadu, dok Nemanja Nedović nije uspijevao kao plejmejker da se izbori sa odbranom protivnika i sve većim pritiskom, usljed straha od poraza.

Kada je Stevan Nađfeji pogodio trojku za 58:67, svega tri minuta i deset sekundi prije kraja, ishod je mogao da se nasluti, bez obzira što je Zvezda imala dovoljno vremena da se vrati. Ali, igru nije imala, jer je postigla svega četiri poena u prvih sedam minuta igre u posljednjoj deonici (!?).


Ni trojka Nedovića sa osam metara, dva minuta i deset sekundi prije kraja, za 64:67, nije mnogo promijenila, jer je isti igrač nerezonski na drugoj strani faulirao Čejsa. A, Amerikanac je sve kaznio sa dva pogotka sa slobodnih bacanja (64:69).

Iako je Nedović u narednom napadu Igokee izbacio Čejsa iz igre, tako što je iznudio njegovu petu ličnu grešku, njegova zamjena Džejms Brajan Florens bukvalno je nastavio tamo gdje je Čejs stao.

Pogodio je oba bacanja za 66:71, minut i po prije kraja, pa probio zonski presing Zvezde i asistirao Vitkovcu, koji je minut prije kraja susreta zakucao loptu u obruč za 68:73, od čega se domaći tim nije oporavio.

U haotičnoj penal završnici u posljednjih 60 sekundi, neiskusni igrači Zvezde nisu uspjeli na volšeban način da se izvuku iz rupe koju su sami iskopali crnim minutima na startu treće i četvrte četvrtine - 72:81...

CRVENA ZVEZDA: Cvetković 6, Drča 5, Jang 10, Radosavljević, Balaban, Lešić, Nedović 11, 7 sk, Milošević 9, 6 sk, Nikolić, Marš 20, 6 sk, Majls 3, 7 sk, Subotić 8.

IGOKEA: Đerasimović, Dozet 4, Đurica, Nađfeji 13, Rakočević 2, Vitkovac 19, 8 sk, Čejs 20 (4/5 za tri), 5 as, Pantić 7, Šutulović, Joksimović 5, 5 as, Florens 2, Harvi 9, 8 sk.

REZULTATI I PAROVI 17. KOLA:

Radnički - Budućnost 75:68
Cedevita - Partizan 88:84
Široki - Hemofarm 84:90
Crvena zvezda - Igokea 72:81

U subotu:

Zagreb - Krka 104:82
Nimburk - Zadar 91:70
Olimpija - Cibona 75:84

TABELA: Olimpija 11-6, Zagreb 10-6, Krka 10-7, Partizan mt:s 10-7, Budućnost 10-7, Cedevita 9-8, Radnički 8-8, Nimburk 8-9, Cibona 8-9, Hemofarm 8-9, Široki 8-9, Igokea 8-9, Zadar 5-12, Crvena zvezda 5-12.

(www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC