• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Klipersi preuzeli grad!

Dvostruki uzastopni šampioni NBA lige nisu gazde u svom gradu... Bar to neće biti neko vrijeme, dok ne dokažu suprotno.

 NBA: Klipersi preuzeli grad! Izvor: MONDO

U bici za Los Anđeles manje poznati Klipersi prevazišli su kompleks niže vrijednosti i bar na jedno veče zasjenili slavne Lejkerse - 99:92!

Prošli put, nevjerovatnim košem veterana Dereka Fišera, Lejkersi su se provukli, ali ovog puta nije im bilo spasa. Uz to su, kada je sve već bilo riješeno, prilično teško podnijeli poraz, pa je došlo do koškanja između Lamara Odoma i Blejka Grifina, zbog čega su četvorica igrača morala da napuste parket zajedničkog Stejpls Centra.

Erik Gordon ubacio je 30 poena Lejkersima i bio najzaslužniji što je prekinuta serija od sedam pobjeda šampiona. Grifin je dodao 18, uz 15 skokova i Klipersi su ponovo pokazali da imaju kvalitet za mnogo bolji skor od aktuelnog (14-25), s tim što bi trebalo da igraju dobro i protiv malih timova.

Iskusni plej Klipersa Beron Dejvis ubacio je 14 poena i imao osam asistencija, pa je tako i on imao značajan udio u četvrtoj pobjedi tima u poslednjih pet mečeva.

Četiri dana nakon što su pobijedili Majami, Klipersi su "kasnili" 12 poena u finišu treće četvrtine protiv Lejkersa, ali su serijom 16:3 protutnjali protiv branioca prstena i zabilježili veoma emotivnu pobjedu.

"Imamo zdrav rivalitet", rekao je Gordon, koji je bio odličan i u porazu Klipersa jesenas, kada je Fišer pogodio ulaz za pobjedu Lejkersa.

"Uvijek se radujemo kada igramo protiv ovih momaka (Lejkersa) i svaki put je interesantno", dodao je Gordon.

Frka između Grifina i Odoma počela je koji sekund prije kraja utakmice, pri vođstvu Klipersa od 99:90. Tada je, dok je igrač Lejkersa Rendo Foje izvodio slobodna bacanja, Grifin (možda i) pretjerano jako "ušao" u leđa Odomu prilikom borbe za poziciju pod košem, što je jako naljutilo iskusnijeg košarkaša Lejkersa.

"Možda sam pretjerao, ali mislim da nije potreban lakat u leđa kada vodiš devet razlike u poslednjem minutu... U svakom drugom periodu bih prihvatio to. OK, igraš snažno, jak si, ali udarac u leđa na 'plus 9'!? Ne razumijem to, tako da sam morao da odreagujem", obratio se Odom mladom Grifinu putem medija poslije utakmice.

U cijelu kavgu odmah je uletio Dejvis, koji "nije dao na" mlađeg saigrača, pa je malo drmnuo Odoma u grudi.

Mislite li da je sve moglo da prođe bez dežurnog kavgadžije NBA lige u poslednjih 12 i kusur sezona!? Nije. Uključio se i Ron Artest, ali je sve završeno bez pravog pesničenja. Bilo kako bilo, Grifin, Dejvis, Odom i Artest požurili su u svlačionicu prije ostalih...

Prvi igrač Lejkersa, neki će reći i NBA lige, Kobi Brajant ubacio je 27 poena, uz devet skokova i pet asistencija, centar Endrju Bajnam dodao je 18, uz 13 skokova, ali Lejkersi nisu izdržali u četvrtoj četvrtini... U trećoj, Brajant je ubacio 14 poena, ali je kasnije bio zaustavljen.

Ipak, ključ pobjede Klipersa bila je odbrana nad Pau Gasolom, koji je ubacio 13 poena i imao osam skokova, ali je na vrijeme izbačen napolje sa šest ličnih. Bez Gasola, ni povratak Bajnama poslije povrede nije uspio da spriječi drugi poraz Lejkersa u poslednjih 11 mečeva.

Poslije očajnog starta sezone i skora 5-21, Klipersi su dobili devetu od poslednjih 13 mečeva.

REZULTATI:

LA Klipers - LA Lejkers 99:92
/Gordon 30 - Brajant 27, 5 as/

San Antonio - Denver 110:97
/Parker 30 - Herington 18/


(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC