• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Hemofarm na FMP

U četvrtfinalu Kupa Koraća igra se derbi između Hemofarma i FMP. Partizan na Mega Vizuru, Zvezda čeka protivnika, dok Radnički igra sa OKK Beogradom.

 KUP KORAĆA: Hemofarm na FMP Izvor: MONDO

Hemofarm i FMP igraće u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća 9. februara, odnosno prvog takmičarskog dana finalnog turnira koji se od 9. do 12. februara održava u Železniku, odlučeno je žrijebom u sjedištu Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

U četvrtfinalu prestižnog takmičenja igraće Crvena zvezda i pobjednik meča Radnički Basket - Napredak (Kruševac) koji je na programu u utorak u Beogradu.

Dan kasnije za mjesto u polufinalu boriće se Radnički (Kragujevac) - OKK Beograd i Partizan - Mega Vizura.

U polufinalu će se sastati pobjednici prvog i drugog, odnosno trećeg i četvrtog meča.

Predsjednik Komisije za takmičenje KSS Branko Lozanov objasno je da će ove godine, za razliku od prethodnih sezona, zbog obaveza srpskih klubova u evrokupovima završni turnir nacionalnog Kupa biti održan u terminu od srijede do subote, kao što je bio slučaj 2009. u Nišu.

"Borbe za 'Zućkovu levicu' biće održane u sedmici predviđenoj evropskim kalendarom takmičenja za okršaje u državnim kupovima", naveo je Lozanov.

Predsjednik KSS Dragan Kapičić istakao je da je na organizatoru Kupa veliki zadatak, s obzirom da je domaćin prethodna tri finalna turnira, grad Niš, postavio "izuzetno visoke standarde".

"Poslije mnogo godina Kup Radivoja Koraća se vraća u najznačajniji srpski košarkaški centar - Beograd. Uvjeren sam da će FMP, koji se prethodnih godina pokazao kao odličan organizator međunarodnih juniorskih turnira, biti sjajan domaćin", rekao je Kapičić.

On je napomenuo da će ove godine prvi put u istoriji nacionalnog Kupa turnir imati nagradni fond i dodao da će pobjednik dobiti 500.000 dinara.

"Osim skromnog novčanog dobitka i prestiža, osvajač Kupa Radivoja Koraća zaradiće i bodove za Evroligu", naglasio je Kapičić.

Sportski direktor FMP Davor Ristović zahvalio je čelnim ljudima Saveza na velikom povjerenju koje imaju u klub iz Železnika.

"Nama je drago što ćemo prvi put u istoriji kluba organizovati ovaj turnir", zaključio je Ristović.

Trofej u Železniku braniće beogradski Partizan, koji je bio najbolji minula tri puta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC