• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Silan start Hemofarma

Vrščani ubijedljivo pobijedili Cedevitu u utakmici prvog kola I grupe Last 16 faze Evrokupa - 86:73. Gosti izbjegli debakl u četvrtoj četvrtini.

 EVROKUP: Silan start Hemofarma Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma propustili su priliku da ostvare daleko najubjedljiviji trijumf na početku takmičenja u Last 16 fazi.

Pobijedili su zagrebačku Cedevitu rezultatom 86:73 (32:15, 18:14, 19:14, 17:30), mada su u 28. minutu vodili čak sa 31 poenom razlike.

Džerom Džordan bio je igrač utakmice sa 19 poena i sedam skokova, Miloš Borisov ubacio je 12, a u strijelce se pred oko 2.500 gledalaca u Milenijumu nije upisao jedino sedamnaestogodišnji Luka Mitrović.

Uniks je u okviru iste grupe pobijedio Gran Kanariju rezultatom 67:64, a narednog utorka sastaju se Gran Kanarija - Hemofarm i Cedevita - Uniks. U četvrtfinale, koje će se igrati po sistemu fudbalskih evrokupova (kući i u gostima), plasiraće se dvije ekipe.

Hemofarm i Cedevita će u razmaku od 48 sati odigrati dva meča u Vršcu. Susret 18. kola NLB lige na rasporedu je u petak, dok je "prvo poluvrijeme" obilježeno dominacijom ekipe Željka Lukajića.

Džordan je u prvom napadu Cedevite udario "bananu" Korsliju Edvardsu, a Hemofarm na drugoj strani poentirao poslije dva ofanzivna skoka. Ispostavilo se da je to bila dobra najava onoga što će se događati tokom prve tri četvrtine.

Prednost domaćina rasla je iz časa u čas - 7:0 (treći minut), 19:5 (7'), 35:15 (11'), da bi do poluvremena stagnirala i iznosila "samo" 50:29. Vrščani su ostvarili nesvakidašnju prednost u skokovima (30:9), pri čemu su samo u fazi napada uhvatili 13 lopti.

Udarni tandem Cedevite, koji čine Amerikanci Drejper i Edvards, u potpunosti je zaustavljen.

Donte Drejper se u finišu koliko-toliko probudio i završio meč sa 10 poena i četiri asistencije, dok je Edvards - koji cijele sezone drži lekcije protivničkim centrima u NLB ligi - upisao samo dva pogotka sa linije slobodnih bacanja.

Trojkom Krstovića i zakucavanjem Džordana, u trećoj četvrtini se utakmica pretvorila u egzibiciju "farmaceuta", ali naravno da nisu mogli u istom ritmu da izdrže svih 40 minuta.

Poslije rekordnog vođstva od 68:37, došlo je do logičnog pada i Cedevita je čak zaprijetila spuštanjem na jednocifreni deficit.

Kada se uzme u obzir da je na preostalih sedam utakmica Evrokupa samo Aris protiv Budiveljnika slavio sa više od "plus sedam", onda i ovakva pobjeda Hemofarma mnogo znači - mada je mogla da bude izražena većom razlikom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC