• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarka kakvu niste videli! Kao Kobi Brajant, samo još luđe: Nestvarna igra Stef Karija, kako su ove trojke moguće!?

Autor Mladen Šolak

Ovo morate da vidite!

 stef-kari-trojke-golden-stejt-boston Izvor: Tanjug/AP/Michael Dwyer

Neverovatno je kako igra najbolji igrač Golden Stejta.

Možda će vas zanimati

Brojke Stefa Karija (33) su fascinantne, ali ni to što je dao 30 i više poena na deset uzastopnih utakmica nije najvažnije.

Isto tako, nije najvažnije ni to što je postao prvi igrač od Kobija Brajanta koji je "vezao" takav niz sa 33 i više godina. Kao što nije najvažnije ni to što je njegov Golden Stejt prošle noći ipak izgubio od Bostona 114:119 u fenomenalnoj partiji.

Najvažnije je to da bi zaista trebalo da uživamo u eri Stefa Karija i u privilegiji da gledamo najboljeg šutera u istoriji igre. I to posebno kada je u ovakvoj formi da ubaci 47 poena Bostonu na način za koji ne bismo ni pomislili da je uopšte moguć.

Trojka uz faul, jednom rukom, uz kontakt. Trojka šutem uz korak unazad. Trojka sa deset i više metara, preko dvojice, jednog ili nijednog čuvara. Trojka iz driblinga ili u padu, u trku, uz osmeh, bez gledanja…

Stef Kari može sve i radi sve.

U svojoj 12. sezoni on pruža možda i najspektakularnije partije od kada je stigao u NBA ligu 2009, dok se trudi da vrati svoj Golden Stejt (skor 28-29) u plej-of posle prošle sezone za zaborav.

"Statistički, ovo je sigurno moj najbolji niz. Ova sezona zahteva nešto drugačije i pokušavam da odgovorim tom izazovu. Ovo je zabavna košarka i samo pokušavam da je povežem sa pobedama. I imam ogromno samopouzdanje. Blagoslovan sam posebnim veštinama koje pokušavam da usavršim i da postanem bolji. To se pokazuje, kao što se vidi i trud koji ulažem. Pokušavam sve to da držim, jer nam je potrebno da bismo stigli tamo gde želimo", rekao je Kari posle utakmice.

Kari je protiv Bostona pogodio 11 trojki iz 29 pokušaja, uz šut iz igre 15/27.

Naravno, njegov trener Stiv Ker je oduševljen.

"Prosto, to je Stef Kari. Ne radi se tu samo o njegovim veštinama, već se radi i o njegovom samouzdanju, hrabrosti, njegovoj spremnosti da pogreši i da ne razmišlja dva puta o tome. I tako ide u svaki napad – takmiči se i ne plaši se greške. Veruje u svoje veštine, jer je čitavog života radio za ovo. Sada je na vrhuncu moći", rekao je trener Golden Stejta.

Uživajte.

Stef Kari protiv Bostona
Izvor: Youtube/NBA

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC