• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvalin za MONDO: Ratnički mentalitet odlučio

Košarkaši Zvezde u Zadru pobijedili na terenu, ali i u glavama. "Fantastičnom odbranom i maksimalnom motivacijom do zaslužene pobjede", izjavio Uvalin.

 Uvalin za MONDO: Ratnički mentalitet odlučio Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde pobjedom nad Zadrom u Hrvatskoj napavili su korak "od sedam milja" i sada su bliži cilju zacrtanom pred početak sezone - opstanak u NLB Ligi.

Imperativ pobjede u važnom duelu bio je na plećima igrača obe ekipe. Zadrani nisu izdržali. Bila je to prva pobjeda Zvezde u gostima ove sezone i ujedno tek druga u Zadru otkad se igra regionalna liga. Ali, u kakvom trenutku!

Trener crveno-bijelih Mihailo Uvalin je odmah poslije meča u izjavi za MONDO prenio utiske poslije velike pobjede u Zadru, istakavši da je odlična odbrana njegove ekipe i maksimalna motivisanost presudila.

"Naravno da nismo očekivali ovako visoku pobjedu, s obzirom na to da ove sezone nismo dobili nijednu na strani. Međutim, promijenile se neke stvari. Pritisak je bio na obe ekipe, možda veći kod njih. Ipak, i mi smo bili u sličnoj poziciji. Kada smo se 'odlijepili, zahvaljujući prije svega fantastičnoj odbrani, išli smo ka pobjedi, koja je po prikazanom apsolutno zaslužena. Dobro smo spremili utakmicu, momci su bili maksimalno motivisani", rekao je Uvalin.

Upitan da li je ta psihološka spremnost bila, možda, i presudna za više nego uvjerljiv trijumf, Uvalin je odgovorio da njegova ekipa nije podlegla atmosferi koja je pravljena u zadarskoj javnosti i medijima.

"Ušli smo sa jednim ratničkim mentalitetom u utakmicu. Cjelokupna atmosfera oko utakmice na određeni način malo nas je optertetila. Došli smo u Zadar u četvrtak, i ispred hotela su bile raspoređene jake policijske snage. Momci su vidjeli o čemu se radi, bili su svjesni težine utakmice. Napravljena je velika fama u zadarskoj javnosti, ovo im je druga posjeta sezone, poslije utakmice sa Partizanom. 'Pola' Zadra je došlo na utakmicu i moji mladi igrači su na pravi način odgovorili svim izazovima i jakom i čvrstom odbranom odbili sve napade Zadrana. Ova pobjeda može da bude stimulans za naredne utakmice", istakao je Uvalin.

A prva naredna utakmica je protiv Krke u "Pioniru". Pred duel u Zadru, Uvalin je rekao da je to važna utakmica, ali da nije odlučujuća. Da li onda naredna, protiv Krke, može da dobije taj epitet?

"Nema nijedne odlučujuće. Ako ostanemo sa ovih šest pobjeda do kaja onda nema ništa od zacrtanog cilja. Moramo da probamo da do kraja što višeutakmica pobijedmo i da se obezbijedimo. Sigurno je da smo ostvarili veliku pobedu i da smo doveli Zadar u onu poziciju u kojoj smo mi bili tokom cijele godine. Pao nam je veliki kamen sa srca, ali ništa nije gotovo. Ova pobjeda treba da bude uvertira za naredne borbe", rekao je Uvalin.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC