• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizanu derbi i prvo mjesto

Odličnom igrom u prvom poluvremenu, Partizan mt:s pobijedio Olimpiju 61:50. Gist 21 poen. Crno-bijeli prvi!

 NLB: Partizanu derbi i prvo mjesto Izvor: MONDO

Džejms Gist vozi "Parni valjak!", koji je sada, na svom uobičajenom mjestu - na liderskoj poziciji regionalnog takmičenja.

Amerikanac je pružio još jednu odličnu partiju, začinjenu zakucavanjima i rampama i vodio je Partizan mt:s do pobjede nad Olimpijom u derbiju 18. kola NLB Lige - 61:50 (19:5, 14:13, 16:17, 12:15).

Crno-bijeli su pred čak 6.500 gledalaca meč rešili praktično u prvom poluvremenu, kada su vodili 30:9. Olimpija nije do kraja ozbiljnije ugrozila vođstvo Partizana mt:s, iako ni domaćin nije odigrao drugih 20 minuta kao prvi dio meča.

Zanimljivo je da je Partizan postigao samo dvije trojke iz 14 pokušaja (Gist i Kurtis Džerels), a gosti pet iz 17 pokušaja. Ono u čemu je bila snaga Partizana u ovom meču bio je skok - crno-bijeli su 44 puta uhvatili loptu pod obručima, a Olimpija je imala samo 19 skokova.

Srpski i regionalni šampion je furiozno krenuo, a na ruku mu je išao i očajan šut evroligaša iz Ljubljane. Prvu četvrtinu Partizan je dobio čak sa 19:5! Dakle, samo pet poena uspjeli su "zmajčeki" da ubace u obruč crno-bijelih, a njihov trener Jurij Zdovc pozvao je prvi tajm-aut već u 3. minutu!

Džejms Gist je apsolutno carevao pod obručima, a prvu četvrtinu zaokružio je jednim od efektnih zakucavanja.

I druga četvrtina je protekla u dominaciji domaćina i bodrenju sa tribina. Olimpija je promašivala, a Partizan je pred kraj druge dionice, poslije tehničke greške trenera Olimpije Zdovca i poena beka crno-bijelih Dušana Kecmana sa penala, iznosila i maksimalnih 30:9.

Olimpija je tek poslije 18 minuta igre uspjela da stigne do dvocifrenog učinka u poenima, ali je u samom finišu druge dionice uspjela da smanji veliku razliku.

Trojkom u prvom napadu treće četvrtine slovenačka ekipa je nastavila seriju (14:3) i zaostatak smanjila na 21:33.

Drugo poluvrijeme proteklo je u obostranim greškama, promašenim šutevima, ali ga je obilježilo još jedno spektakularno zakucavanje Gista iza leđa!

Partizan je u trećoj četvrtini konačno postigao prvu trojku (Gist) i otišao je na 41:24. Razliku od 15-ak poena Partizan je čuvao sve do isteka tog dijela igre.

Crno-bijeli nisu dozvolili Ljubljančanima da im ozbiljnije priđu u posljednjih deset minuta...

Zanimljivo je da osim Gista, niko u Partizanu nije imao dvocifren košgeterski učinak. Jan Veseli je dao devet poena i imao osam skokova, Nejtan Džavai osam poena i osam skokova, Džerels devet poena (od toga sedam u posljednjoj četvrtini).

Kod Olimpije Vlado Ilievski 16, Pikni 10.

Pobjeda Partizana mt:s za prvo mjesto od početka ove sezone NLB Lige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC