• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je teška bolest, bolje izgledam nego što se osjećam: Legendarni trener se liječi i divi se Lebronu Džejmsu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuveni trener oglasio se poslije dugo vremena i rekao kako mu je sada. Govorio je i o svojoj NBA epizodi na klupi Klivlenda.

 dejvid blat o liječenju multipla skleroza Izvor: Profimedia

Pretprošlog ljeta, čuveni trener Dejvid Blat (61) saopštio je da mu je dijagnostikovana multipla skleroza dok je u tom trenutku vodio Olimpijakos. Od tada, on svu energiju ulaže u liječenje i u svoje zdravlje, a u razgovoru za grčke medije otkrio je kako mu je sada.

"Iskreno, vjerovatno izgledam bolje nego što se osjećam. Znate, to je multipla skleroza, teška bolest koja vremenom postaje sve teža, posebno kada je u pitanju oblik koji ja imam. Kroz terapiju koju primam, imamo nadu da ću zadržati 'status kvo' i da ću bar biti u stanju u kakvom sam bio kada je bolest dijagnostikovana", izjavio je on.

Možda će vas zanimati

"Dobro se držim, živim zdravo, vježbam, ispravno se hranim i brinem o navikama. Nisam kakav sam bio, ne preskačem zgrade i ne jurim ljude po terenu, ali generalno sam dobro i održavam pozitivan stav", dodao je Blat.

Izvor: ertflix.gr/screenshot

Američko-izraelski stručnjak ostao je upamćen po osvajanju Evropskog prvenstva sa Rusijom, po bronzi na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, kao i po tituli šampiona Evrolige sa Makabijem. Takođe, od 2014. do 2016. vodio je Klivlend i trenirao Lebrona Džejmsa (36), koga i sada prati.

"Koliko ljudi je imalo priliku da trenira najbolje igrače na svijetu? To je veoma neobično i veoma jedinstveno. Iskreno, bogatiji sam za to iskustvo rada sa Lebronom i generalno za iskustvo boravka u NBA ligi, u NBA finalu. Druga godina se nije završila najbolje za mene, ali imao sam veoma dobar niz kao evropski trener i čak i tokom mog kratkog boravka tamo stvari su ispale prilično dobro."

Naravno, o Lebronu ističe najbolje moguće mišljenje, bez obzira na to što je u vrijeme kada je dobio otkaz u Klivlendu nagađano da je upravo Džejms bio najzaslužniji za taj rastanak.

"Mislim da je apsolutno fenomenalno to što je Lebron uradio u posljednjih godinu i po. Mislim da može da bude bolji igrač sada nego što je ikad bio, a već je bio najbolji na svijetu. Tako da morate da skinete kapu i njemu i svemu što je uradio", dodao je Blat.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC