• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović o umoru, Zdovc o suđenju

Djelovalo je na početku da to neće biti utakmica evroligaškog intenziteta, mada su se sastala dva učesnika Top 16 faze. Prvi utisak bio je pogrešan...

 Jovanović o umoru, Zdovc o suđenju Izvor: MONDO

Partizan mt:s je pred punim tribinama Pionira savladao dosadašnjeg lidera NLB lige i napravio lijepu uvertiru za duel sa Efes Pilsenom u Areni (srijeda).

I onom ko nije gledao utakmicu, konačnih 61:50 govori da to nije bila prilika za uživanje u košarkaškom umijeću. To su priznala i obojica trenera, mada su Vlade Jovanović i Jure Zdovc - logično - vidjeli derbi 18. kola iz potpuno različitih uglova.

Strateg crno-bijelih čestitao je svojim igračima na borbenosti i čvrstoj odbrani, ispoljenim uprkos velikom umoru, dok je trener gostiju smatrao da je Olimpija u Pioniru dobila očekivane "batine".

"Od 7. januara smo odigrali šest utakmica, od toga četiri u gostima. Nemamo vremena ni za odmor, ni za trening. Znam da je Olimpija igrala u četvrtak u Rimu, ali mi smo sa ovim rasporedom najgore prošli i to ne svojom krivicom", rekao je Jovanović.

"Utakmica nije bila lijepa, ali je mnogo značila i nama i njima, iako ima još dosta da se igra do kraja lige. U posljednje vrijeme išli smo od sjaja do očaja, večeras smo demonstrirali sjajnu odbranu, a primjedbe na suđenje ne bih komentarisao".

Zdovc je izjavio da je "nas par koji redovnije gostujemo u Pioniru znalo šta nas čeka".

"Imamo malo igrača u rotaciji i znali smo da će Partizan pokušati da nas slomi visokim ritmom i agresivnošću u odbrani, koja je bila preko svih granica. I ja bih volio da treniram Partizan, a da mi sudije puste tuču i da ne zaštite Gregorija, Ožbolta ili Ilievskog", ljut je bio nekadašnji trofejni reprezentativac Jugoslavije.

On je dodao da je druga ključna stvar bila inferiornost Olimpije u skoku (44:19 za crno-bijele, 16:6 ofanzivni), dok je Jovanović rekao da žali zbog toga što razlika već u prvom poluvremenu nije bila znatno veća. Aktuelni šampion poveo je sa 30:9, a onda se do kraja mučio i bio bez ikakvog kontinuiteta u napadu.

"U prvom poluvremenu nismo ništa ubacili spolja, dok smo se u drugom malo popravili, ali je to bilo nedovoljno da se odlijepimo koliko je trebalo".

Crno-bijeli će u nedelju, poslije dužeg vremena, imati slobodan dan. Ali, neće ga provesti odmarajući se kod svojih kuća, nego će u njihov oporavak biti uključen kompletan Partizanov ljekarski tim.

"Oni koji podnose najveći teret nisu večeras bili sposobni da odigraju na nivou koji traži NLB liga", zaključio je Jovanović.

O žestini okršaja na kraju mogu da posvjedoče i glasni protesti obojice trenera kod sudijske trojke, dok je od igrača najviše "pukao" centar Olimpije Kevin Pinkni.

Nije moglo da prođe ni bez "minijature" Gorana Jagodnika, koji kao član Hemofarma nikada nije bio u velikoj ljubavi sa Partizanom. Iskusni krilni centar je sa klupe gostiju vodio prepucavanje sa dijelom publike, iz kojeg, naravno, nije mogao da izađe kao pobjednik.

Ironičan aplauz navijačima izazvao je salve uvredljivih pjesama i skandiranja na Jagodnikov račun. Ovaj je to podnio čak i uz dozu humora, jer kada se sa tribina začulo "P...ko ustaška", Jagodnik je prstom pokazao na Hrvata Damira Markotu, koji je sjedio dva mjesta dalje.

Markota je klupskom drugu uzvratio osmjehom i identičnim gestom, u stilu "Ne, ne, tebi viču".

Ako se ove dvije ekipe ponovo sastanu na Fajnal foru regionalnog takmičenja, nema sumnje da će ponovo prštati!

(I.B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC