• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Vrščani se namučili - putovali 17 sati

Igrači Hemofarma imaće malo više od 24 sata da se aklimatizuju na toplo vrijeme i odmore od puta pred megdan sa Gran Kanarijom.

 EK: Vrščani se namučili - putovali 17 sati Izvor: MONDO

Ekspedicija Hemofarma je poslije mnogo muka došla u ponedeljak uveče oko 21 sat u Las Palmas. Zbog propuštenog leta iz Madrida, Vrščani su na poprište bitke sa Gran Kanarijom (utorak, 21,30) stigli sa šest sati zakašnjenja.

Put iz Beograda preko Minhena i Madrida trajao je 17 sati!

I ne samo to, Vrščane je dočekala visoka temperatura, oko 17 stepeni Celzijusa, poslije "minusa" iz kog su krenuli iz Srbije.

Imaće malo vremena da se aklimatizuju do meča drugog kola druge faze Evrokupa.

"Gran Kanarija igra veoma kvalitetnu košarku, sa dosta šuteva i brzom tranzicijom lopte, kao i sa agresijom preko cijelog terena. Tipičan su predstavnik španske škole košarke i izuzetno cijenim tu ekipu", istakao je trener Hemofarma, Željko Lukajić.

U prvom kolu Grupe I Hemofarm je deklasirao Cedevitu (86:73), dok je Gran Kanarija poražena na gostovanju Uniksu (64:67).

"Poznato je da su izuzetno opasni kao domaćini, a njihova prednost u odnosu na ostale ekipe u našoj grupi je i to što su igrači dugo godina na okupu. Imaju kontinuitet, a čak su i stranci više sezona tu".

Gran Kanarija je "domaćinska" ekipa. U ACB ligi na njenom parketu pali su i Barselona i Real Madrid.

"Naravno, imamo i mi šanse za pobjedu i nećemo se predavati. Bitno je samo da ispoštujemo dogovor i realizujemo ono što smo vježbali na treninzima, ali i da na njihovu agresivnost odgovorimo istom mjerom. Koliko će nam Gran Kanarija to dozvoliti i koliko ćemo mi biti raspoloženi, vidjećemo na terenu", zaključio je Željko Lukajić.

Kapiten Hemofarma, Miljan Pavković, vjeruje u iznenađenje.

"Favoriti su, pa iako smo i dalje desetkovani u reketu, potrudićemo se da ih iznenadimo", poručio je Pavković i dodao:

"Imaju sjajne pojedince, prije svega Džejsija Kerola, koji je glavni poenter u timu, ali i mi imamo adute. Bilo bi odlično kada bismo napravili brejk, jer je naša Grupa I najteža u ovom dijelu Evrokupa i vodiće se velika borba za prolaz u četvrtfinale. Sve ekipe imaju istu kalkulaciju - da dobiju sve utakmice kod kuće i makar jednu na strani".

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC