• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predrag Stojaković je igrač Dalasa!

Dalas je trejdovao Ažinku u Toronto i oslobodio mjesto za Stojakovića. Kid oduševljen, trener Karlajl takođe. Detalji ugovora nisu objavljeni.

 Predrag Stojaković je igrač Dalasa! Izvor: MONDO

Predrag Stojaković nije rekao posljednju NBA riječ!

U 34. godini, srpski veteran dobio je priliku da podsjeti košarkašku javnost širom svijeta šta zna i koliko može, a klub koji je u ovom trenutku najviše vjerovao u njega bio je Dalas.

Meveriksi su u noći između ponedeljka i utorka po našem vremenu trejdovali malo upotrebljivog centra Aleksisa Ažinku u Toronto i na taj način oslobodili jedno mjesto u sastavu, koje je odmah dodijeljeno Stojakoviću.

Klub iz Teksasa odlučio je da ne iznosi u javnost detalje ugovora, pa tako ovog jutra američki mediji nisu imali ni informaciju na koliko sezona je potpisao Stojaković, kao i koliko je ugovor vrijedan.

Predsjednik Dalasa Doni Nelson je ovaj posao opisao riječima:

"On mora da bude čuvan od strane protivničkih igrača. I to već kada uđe u dvoranu..."

Stojaković je već imao jedan trening sa novim saigračima, a protiv nekih od njih, igrao je u kultnim plej-of serijama Zapada u periodu između 1998. i 2006. godine, kada je bio igrač Sakramento Kingsa, svog prvog NBA tima. Još se prepričavaju dueli između Stojakovića i Dirka Novickog, tada mladića iz Evrope, a sada dokazanih NBA zvijezda, koji će u smiraj karijere zajedničkim snagama pokušati da naprave nešto veliko.

Dalas se na ovaj potez odlučio nakon što je na dug period izgubio Kerona Batlera. Mediji najavljuju da trener Dalasa Rik Karlajl neće upotrebiti Stojakovića u prve dvije utakmice protiv LA Klipersa i Hjuston Rokitsa.

Stojaković nije igrao od novembra, nedugo nakon što je trejdovan iz Nju Orleans Hornetse u Toronto Reptorse. Samo dva puta nastupio je za kanadski tim i bio sasvim dobar, ali su se Reptorsi onda okrenuli mlađim igračima, a Stojaković je stavljen na listu povrijeđenih igrača.

Prošle sezone, Peđa je bilježio 12,6 poena u proseku za Nju Orleans, a u karijeri ima zavidan prosjek od 17,2 poena, 4,8 skokova i 1,8 asistenciju. Za 12 sezona doživio je da stigne na šesto mjesto vječne liste NBA lige po broju ubačenih trojki i u Dalas stiže sa 1.718 pogodaka na svom računu.

Za Kingse, Pejserse, Hornetse i Reptorse odigrao je 779 utakmica, od čega 652 kao starter.

"On je jedan od najboljih šutera koji su igrali ovu igru", rekao je Karlajl, koji je trenirao Stojakovića 2006. godine u Indijani, na 40 utakmica.

"On nije samo šuter. On je mnogo viši nego što vam se čini. Njegovi skokovi su zagarantovani. A, na sve to, uvijek ćete imati dodatni prostor u napadu, jer odbrana mora da ga čuva".

Još jedan NBA veteran, Džejson Kid, oduševljen je što je Stojaković stigao među Mevse.

"Igraćemo sa momkom koji može do besvijesti da ubacuje šuteve. Dobro je imati kraj sebe čovjeka koji je bio u bitkama dugo godina... Kada je na terenu i kada ga ostavite samog, ubiće vas".

Stojaković je došao u NBA ligu 1998. godine kao 14. pik i ispostavilo se da su Sakramento Kingsi napravili pravi izbor tog ljeta. Nije prošlo mnogo, a Stojaković je sa Vlade Divcem, Krisom Veberom, Majkom Bibijem, Dagom Kristijem, Hidajetom Turkogluom, Bobijem Džeksonom i Skotom Polardom oformio jedan od najjačih timova tog vremena.

Pravo je čudo, a mnogi i danas govore velika (sudijska) nepravda, što ti Kingsi nisu uzeli titulu ispred Los Anđeles Lejkersa.

Stojaković je doživio i tu čast da bude Ol-star igrač, a na istoj svečanosti dva puta je pobjeđivao u takmičenju u šutiranju trojki. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak Evrope 2001. i prvak svijeta 2002. godine.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC