• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener ostavio NBA legendu na klupi, on pokrenuo nerede na ulicama: Otišao da igra basket u kraju, a onda je izbio haos!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada je NBA izgledao dosta drugačije, nije bilo uzimanja dana odmora i preskakanja utakmica. Samo surovo takmičenje.

 šon kemp trening u parku Izvor: Profimedia

Šon Kemp je uvek bio drugačiji. Kako na terenu tako i van njega, pa se tako sada bavi uzgajanjem marihuane! 

A u igračkim danima je bio poznat kao surov takmičar, neko ko je živeo za jake duele, mečeve i pobede. Ko nije propuštao utakmice. Šon Kemp je bio stara škola. 

Možda će vas zanimati

Sada je u podkastu Majkija Domagale osnivača uglednog sajta "NBA Baz" ispričana neverovatna priča o Kempovoj ruki sezoni. On je ušao u ligu 1989. godine kao 17. pik prve runde i nije bio projektovan da bude baš tolika zvezda kakva se kasnije ispostavilo da jeste. 

Ipak Kemp nije nameravao da sedi na klupi. Pošto nije igrao koliko je mislio da je potrebno posle utakmica je odlazio na basket u kraju!

"Kada je Šon Kemp bio ruki u sezoni 89/90 bio je toliko frustriran što je igrao samo 13,8 minuta po meču da bi otišao u neki od parkova u Sijetlu nakon utakmica Soniksa i igrao basket. Želeo je da trenira i oseti akciju na terenu", navodi se u podkastu. 

Ovo je izazvalo neverovatno oduševljenje na ulicama grada. Svi su želeli da vide mladu NBA zvezdu u akciji, da mu se približe. Počeli su čak i nemiri na ulicama, jer jednostavno nije bilo dovoljno mesta za sve zainteresovane!

"Posle nekog vremena ulice su se zatvarale, izbijali su nemiri zbog gužve koja se stvarala kako bi se našlo mesto da se gleda Kemp. Onda su mu Soniksi zabranili da to radi", dodaje izvor Majkija Domagale. 

Već sledeće sezone Kemp je igrao 30 minuta po meču i postao je nosilac tima koji je predvodio u devet sezona. Za to vreme je bio Ol Star igrač šest puta, a 1996. godine je odveo Sijetl do finala sa Džordanovim Čikago Bulsima. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC