• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gagi je luđi od Bogdana - Lovernj izabrao idealnih 5! U idealnom timu Francuza sve partizanovci i naravno - Nikola Jokić

Autor Pavle Knežević

Imao je samo jednu malu dilemu, sve je iznenadio izborom beka

 zofri-lovernj-idealna-startna-petorka-kk-partizan-srbij Izvor: MNPRESS

Žofri Lovernj je prvi stranac u istoriji Partizana, igrač koji je zauvek ostao u srcima "grobara", ali i koji zauvek nosi crno-bele boje u srcu. Upravo se iz Beograda vinuo u košarkaške visine, stigao do NBA, u Evropi igrao za Fenerbahče i sada Žalgiris u Evroligi.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za klupsku televiziju litvanskog i evropskog košarkaškog giganta Lovernj se rado odazvao pozivu da sastavi idealnu petorku košarkaša.

Naravno, nije nikakvo iznenađenje da je za plejmejkera izabrao svog prijatelja i zemljaka Lea Vestermana, sa kojim je ponikao u Partizanu, a onda igrao i u Fenerbahčeu i reprezentaciji Francuske.

Ali, iznenadio je sve izborom beka-šutera, jer je njegov prijatelj i saigrač iz Partizana Bogdan Bogdanović pravi "zicer". Ipak, Lovernj se odlučio za svog nekadašnjeg kapitena Dragana Milosavljevića!

"Moram da izaberem Dragana jer je još luđi od Bogdana", rekao je Žofri uz osmeh.

Kada je u pitanju pozicija niskog krila, tu je velika dilema i nije mogao da odluči između zvezde Asvela Šarla Kaudija i jednog od glavnih oružja Bajerna, takođe nekad saigrača iz Partizana Vladimira Lučića.

Kad je u pitanju četvorka, tu nije bilo dileme – Boris Dijao, koga je naveo kao ličnog uzora.

I ostalo je samo srce reketa da se "reši". Nije partizanovac, ali jeste Srbin. Naravno, u pitanju je centar Denvera Nikola Jokić, sa kojim je Lovernj odigrao sezonu u NBA i koji samo čeka "krunisanje" za MVP priznanje u ovoj sezoni.

"Staviću Nikolu Jokića. Prvo, nije on tako loš igrač. Igrali smo jedan protiv drugog i video sam kako raste. Kada je došao u Denver rekli su mu da treba da poradi na svom telu, pa će onda videti da li će igrati sledeće sezone. Na kraju te prve, bio je već najbolji igrač Denvera. Jako se radujem zbog njega i svega šta je postao", rekao je Žofri Lovernj.

Žofri Lovernj, idealna petorka
Izvor: Youtube/BC Zalgiris Kaunas

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC