• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA OL-STAR: Poznati starteri, frka za klupu

Džejms, Vejd, Rouz, Hauard i Studemajer za Istok, Brajant, Durent, Pol, Karmelo za Zapad, gdje fali centar. A sada trka za klupe...

 NBA OL-STAR: Poznati starteri, frka za klupu Izvor: MONDO

Za Istok: Lebron Džejms (Majami), Dvejn Vejd (Majami), Derik Rouz (Čikago), Amare Studemajer (Njujork) i Dvajt Hauard (Orlando).

Za Zapad: Kobi Brajant (LA Lejkers), Kevin Durent (Oklahoma Siti), Kris Pol (Nju Orleans), Karmelo Entoni (Denver), dok će komesar NBA lige Dejvid Štern naknadno odrediti koji će košarkaš zamijeniti povrijeđenog centra Jao Minga (Hjuston) u startnoj petorci Zapadne konferencije.

Za sada su poznati starteri na 60. NBA Ol-star meču, koji će 20. februara biti održan u Los Anđelesu. Treneri timova sa Istoka i Zapada poslaće svoje glasove do utorka i tada će biti poznato i ko će biti zamjene, pa će spektakl moći da počne.

Istok vodi sa 36:23, a prošle sezone u Arlingtonu (Teksas) pobijedila je Istočna konferencija (141:139), dok je MVP titula otišla Dvejnu Vejdu.

Najviše glasova dobio je Brajant (2.380.016), ispred Hauarda, Džejmsa i Vejda. Biće to 13. uzastopno pojavljivanje Brajanta na Ol-staru, a ako dogodine bude ponovo selektovan, izjednačiće rekord koji dijele Džeri Vest, Karl Melon u Šakil O'Nil.

Džejms i Vejd postali su prvi tandem iz jednog kluba koji će startovati od 2007. godine, kada su u Las Vegasu za Istok od prvog minuta zaigrali Vejd i Šakil O'Nil. Prelaskom iz Finiks Sansa u Njujork Nikse, Amare Studemajer momentalno je dospio među startere Istoka, a jedan je od rijetkih igrača u istoriji ove manifestacije koji će biti starter i za Zapad i za Istok.

Studemajer je donio prvo mjesto startera za Njujork Nikse još od 1992. godine, kada je izabran Patrik Juing. Ujedno, Studemajer je dobio Kevina Garneta u trci za mjesto "četvorke".

I ostali košarkaši Bostona doživjeli su poraze na svojim pozicijama, a najbliži mjestu startera bio je Redžon Rondo.

Ipak, "odjavio" ga je Derik Rouz, koji fantastično vodi Čikago Bulse. On je prvi igrač tog kluba, koji će biti starter za Istok još od kada se Majkl Džordan 1998. godine drugi put povukao iz košarke i odigrao svoju posljednju sezonu za Bulse.

Za sada je poznato da će Zapad sigurno sa klupe voditi trener prvoplasiranog tima lige, San Antonija, Greg Popovič, dok se za laskavo učešće u Ol-star meču na Istoku bore treneri tri vodeća tima Boston Seltiksa (Dok Rivers), Čikago Bulsa (Tom Tibodo) i Majami Hita (Erik Spoelstra).

Najaktuelnija tema u NBA košarci trenutno je koga će treneri izglasati za zamjene.

Navodno, favoriti na Zapadu su: Dirk Novicki (Dalas), Kevin Lav (Minesota), Pau Gasol (LA Lejkers), Emanuel Đinobili (San Antonio), Deron Vilijams (Juta), Rasel Vestbruk (Oklahoma Siti) i Blejk Grifin (LA Klipers).

Analitičari sumnjaju da će biti mjesta za neke od navedenih zvijezda: Tim Dankan (San Antonio), Lamarkus Oldridž (Portland), Stiv Neš (Finiks), Zek Randolf (Memfis), Monta Elis (Golden Stejt), Kevin Martin (Hjuston), Toni Parker (San Antonio), Erik Gordon (LA Klipers), Dejvid Vest (Nju Orleans), Rudi Gej (Memfis), Lamar Odom (LA Lejkers), Luis Skola (Hjuston)...

Favoriti za mjesto na klupi Istoka su: Kris Boš (Majami), Kevin Garnet (Boston), Al Horford (Atlanta), Pol Pirs (Boston), Redžon Rondo (Boston), Karlos Buzer (Čikago) i Rej Alen (Boston).

Navodno, mjesta neće biti za Joakima Nou (Čikago), Rejmonda Feltona (Njujork), Džoa Džonsona (Atlanta), Endrjua Boguta (Milvoki), Džoša Smita (Atlanta)...

Još nije poznato ko će se takmičiti u brzom šutiranju trojki, ali su određeni takmičari u atraktivnim zakucavanjima: Blejk Grifin (LA Klipers), Džaval Mekgi (Vašington), Serže Ibaka (Oklahoma Siti) i Demar Derouzen (Toronto), koji je zamenio povređenog Brendona Dženingsa (Milvoki).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC