• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nismo zadovoljni suđenjem u Podgorici, nismo to očekivali: Iz vrha ABA poruka - nije bilo pritiska, samo loš dan sudija!

Autor Dragan Šutvić

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović oglasio se povodom kraja sezone u ABA ligi i mečeva finalne serije između Budućnosti i Crvene zvezde.

 milija-vojinovic-aba-liga-crvena-zvezda-buducnost-sudije-sudjenje Izvor: MN PRESS

Osvojila je titulu u ABA ligi Crvena zvezda, ali je u finalnoj seriji sa ekipom Budućnosti bilo vrlo napeto. 

Sve utakmice su bile neizvjesne do samog kraja, ali je mnogo priče bilo i o neregularnostima u mečevima odigranim u Podgorici. 

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je bila nezadovoljna suđenjem na tim mečevima, a sportski direktor ABA lige Milija Vojinović je na kraju ipak izuzetno zadovoljan sezonom. Pogotovo ga je obradovala pjesma navijača Crvene zvezde sa kraja meča. 

“Drago mi je što potencirate lijepe teme, imamo mi u ABA ligi razloga za zadovoljstvo. Lijepa je slika bila juče u Pioniru kada sam ja dodijelio trofej za drugo mjesto kapitenu Šehoviću i kada se sa tribine čula jedna pjesma koju posebno volim "Crna Gora i Srbija to je jedna familija"”, rekao je Vojinović gostujući na TV Prva.

On je istakao da je ABA liga učinila sve u saradnji sa klubovima kako bi finale prošlo u najboljem mogućem redu.

"Mi smo u pripremi ovog finala plejofa i cijelog plejofa imali posebne protokole koji obavezuju timove da se fer i sportski ponašaju. Mislim da je cijela finalna serija protekla dobro i zadovoljni smo kako se to završilo", dodao je on. 

Osvrnuo se i na četvrti meč serije i analizu suđenja sa tog meča.

"19 situacija je bilo u analizi, a napravljeno je nekoliko sudijskih grešaka u četvrtoj utakmici. Mečeve broj tri i četiri su sudile najbolje sudije koje ABA liga ima. Da budem iskren mi u ABA ligi nismo bili zadovoljni kakvo je bilo suđenje u četvrtoj utakmici, pogotovo u četvrtoj četvrtini. Mi to nismo očekivali", iskren je bio Vojnović, koji ipak ne misli da su te greške riješile neki od mečeva.

"Prije bih rekao da je neki potez igrača mogao da riješi meč, ali i greška sudije utiče", dodao je on i istakao da sudijske greške nisu bile plod pritisaka.

"Ono što sam sigurn da su sudijske greške nisu posljedica pritiska, nego lošeg dana ili dekoncentracije sudija. Mi smo u pripremi finalne serije obavili niz razgovora sa organizatorima utakmica. Mislim da svi akteri mogu da potvrde da nisu osjećali pritisak i da su osećali komfor", naglasio je Vojinović.

Bilo je i pitanja oko velikog broja faulova dosuđenih Crvenoj zvezdi u Podgorici, kao i o slobodnim bacanjima za Budućnost. 

"To je jedan statistički parametar. Može da se uzme kao relevantan, ali i način igre može da bude odlučujući. U četvrtoj utakmici nije samo taj statistički podatak uticao, ali jeste u nekoj mjeri. Juče nije bilo zamjerki za suđenje, sudijska trojka je odsudila besprijekorno", dodao je on.

Na kraju je istakao da je to što smo vidjeli dobru košarku i što se sezona zapravo završila uz sve probleme oko pandemije virusa korona pobeda sporta.

"Ja mislim da je prije svega pobijedila košarka. U ovakvoj situaciji za nas je svaka odigrana utakmica pobjeda. Mi smo odigrali 165 utakmica, a najveće turbulencije je izazvala jedna utakmica, a to je jedan mali segment. Moramo biti zadovoljni i blistava budućnost je ispred nas", zaključio je Vojinović. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC