• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simon "zapalio" Pionir - To smo mi, Crvena zvezda! Simonović za MONDO: Htio sam da svi vide - tako uzimamo titulu!

Autor Dragan Šutvić

Marko Simonović snažno je stavio pečat na Zvezdinu titulu. Dan poslije velike pobjede protiv Budućnosti, priznaje: "Bacio sam se odmah, da svi vide kako ćemo da dođemo do trofeja".

 marko-simonovic-intervju-crvena-zvezda-buducnost Izvor: MN PRESS

Jutro posle osvajanja titule, osećaj Marka Simonovića je - šampionski!

Jedan od heroja trijumfa crveno-bijelih u uzbudljivom finalu protiv Budućnosti u subotu je odmarao sa porodicom od napora na terenu i proslave titule ispred hale sa navijačima.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za MONDO, ljubimac navijača Zvezde kratko se osvrnuo na urađeno - na osvajanje titule, na borbu "krvavih koljena" i na trijumf koji će nastaviti kontinuitet crveno-bijelih u Evroligi.

"Fenomenalno je, naravno. Malo se osjećam iscrpljeno, ispražnjeno, stvarno je bila naporna serija, uključujući i polufnale. Mislim da smo uradili muški posao, velika je potrošnja bila,. samo kad samo završili", nasmijao se Simonović.

Čitavu seriju doživio je jako emotivno, svkestan svoje uloge i to se vidkelo i na parketu.

"Serija je bila fenomenalna i za igranje i vkerujem za gledanje. Mislim da nikad uzbudljivije nije bilo, pet utakmica na loptu, u finalu, ne sjećam se da je tako bilo. Mislim da su ljudi imali šta da vide, dobru košarku, dobro ponašanje, bilo je uživanje".

U važnim trenucima "majstorice" Simonović je unio ogromnu energiju, kao i u mečevima prije toga. Šta mu je bilo najvažnije "gorivo" u tim trenucima - titula, ambijent ispunjenog "Pionira", značaj utakmice?

"Sve! I značaj same utakmice, ta peta finalna, kao i taj osjećaj da možda ja treba da povučem, da unesem energiju kada je ekipi potrebno. Naravno, i navijači koji su se posle godinu dana vratili, a ja ih četiri godine nisam vidio, jer nisam bio tu. Svakako, ogroman motiv je i borba za titulu - cijeli taj osjećaj bio je kompletan".

U prvom napadu Budućnosti bacio se na parket u duelu sa Lukom Mitrovićem i zapalio "Pionir" od starta. Isto je uradio i u posljednjoj četvrtini, takođe dobrom odbranom, pa onda jako bitnom trojkom pred finiš...

Puna hala "Aleksandar Nikolić" eksplozijom je reagovala na njegove poteze i energiju, kao i on na veliku podršku publike.

Izvor: ArenaSportTv/Screenshot

"Ja Crvenu zvezdu volim i osjećam kao svoju kuću. Zato, kada se borite za svoj klub i za svoju kuću, energija je drugačija, intenzivnija. Sve je drugačije, idete preko svoje granice. Kada sam se bacio za tu prvu loptu htio sam svima da pokažem da smo to mi - ne ja, već mi - i da ćemo tako da dođemo do titule. To smo i uradili i čestitam svima na tome - saigračima, stručnom štabu, čitavom klubu, jer je ova godina bila takva kakva je bila, još i bez navijača, uz povrede, koronu... Stvarno je sve to bilo potrebno izgurati 'muški' i dati maksimum na svim poljima"

"Zbog svega toga ova titula možda mi je i najdraža", dodao je Simon.

Iako je kroz Zvezdinu sezonu bilo snažnih turbulencija i promjene trenera, povratak Dejana Radonjića na klupu vratio je mir i sistem za koji su starosjedioci dobro znali da "radi" i da donosi uspjehe i titule.

Izvor: MN PRESS

"Bili smo kod njega jako dugo, bar dobar dio nas. Prenijeli smo to iskustvo rada s njim na saigrače. Znamo da taj sistem radi, da je provjeren, da donosi rezultate i donio je ponovo. Počeli smo odmah da pomažemo saigračima i da ih uvodimo u to i nije bilo lako. Bilo je uspona, padova, ali svi smo vjerovali. Znali smo da možemo da dođemo do ovoga".

Prema statistici iz njihovih zajedničkih dana u Budućnosti i Zvezdi, Simonović i Radonjić zajedno su osvojili čak 13. trofeja.

"Uf, ne znam broj napamet. Zaista smo mnogo osvojili. Fenomenalan je osjećaj i nadam se da ćemo nastaviti".

Simonović ima ugovor i za sljedeću sezonu.

"Ugovor traje još godinu dana i cilj je da to odigram i da sve bude kako treba", nasmijano je poručio ljubimac Delija, koji je pokazao da odlično zna šta i kada je potrebno za uspjeh.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC