• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžić: Teška grupa, ali idemo dalje

Selektor košarkaša BiH Sabit Hadžić nije previše zadovoljan ishodom žrijeba za EP 2011. godine u Litvaniji, ali vjeruje u prolazak dalje.

 Hadžić: Teška grupa, ali idemo dalje Izvor: MONDO

Žrijeb je selekciji BiH dodijelio tri ekipe iz bivše Jugoslavije (Hrvatsku, Crnu Goru i Makedoniju), te Grčku i jednog kvalifikanta.

"Sigurno je da je grupa teška. Prije svih bi spomenuo Grčku koja je godinama u samom vrhu svjetske košarke. I Hrvati su skup dobrih košarkaša, dok smo s Crnogorcima već igrali nekoliko prijateljskih utakmica, a sa Makedoncima smo igrali u kvalifikacijama", rekao je Hadžić za "SC sport".

Ipak je optimista u pogledu prolaza prvog kruga Evropskog prvenstva.

"Ako dovedemo najbolje, a prema posljednjim kontaktima sa igračima imam uvjerenje da hoćemo, možemo se nositi sa svima. Crna Gora nije ista bez Duška Vujoševića, Makedonce smo pobijeđivali, kao i Hrvate, koji su za nas poseban izazov. Trebaće nam jedna ili dvije pobjede za prolaz u drugi krug i siguran sam da možemo ići dalje", zaključio je selektor BiH.

I prvi zvijezda reprezentacije Mirza Teletović se složio sa selektorom da je grupa teška, ali da je vrijeme da BiH konačno prođe prvi krug.

"Realno gledajući optimista sam. S obzirom na današnju situaciju u košarci, Grci i Hrvati nisu više velesile kakve su bile i nemamo šta da strahujemo. Crnogorci će biti bez Vujoševića i to sigurno neće biti kao u predhodnim kvalifikacijama. I Nikola Peković je u NBA ligi i sigurno nije u ritmu. Uglavnom biće dosta slabiji", rekao je Teletović.

Zvijezda španske Kahe Laboral smatra da je BiH protiv Makedonaca blagi favorit, ali da sve zavisi od sastava, koji će doći u Litvaniju.

"Ako se svi skupimo i odazovemo bićemo itekako respektabilni. Bitno je da skupimo sve raspoložive snage. Tu mislim na Sinanovića, Adnana Hodžića…kao i na one koji do sada nisu igrali", dodao je on.

Dosta se spekulisalo oko njegovog nedolaska, ali sada se definitivno zna da će Teletović predvoditi BiH na smotri najboljih selekcija Evrope.

"Naravno da dolazim na pripreme. Imamo lijepu priliku da konačno prođemo u drugi krug",
zaključio je Teletović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC