• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Teško na EP, ali idemo korak po korak

Selektor i kapiten Srbije ocjenjuju da "orlove" očekuje težak posao, ali da je najvažnije da budu spremni i usresrede se na svakog protivnika.

 Krstić: Teško na EP, ali idemo korak po korak Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković i kapiten Nenad Krstić ocijenili da je reprezentacija dobila tešku grupu na Evropskom prvenstvu 2011. godine. Žrijebom u Viljnusu odlučeno je da Srbija igra u grupi B sa Letonijom, Izraelom, Njemačkom i Francuskom i Italijom.

"Sigurno da je u ovom predolimpijskom ciklusu 2011. godina najbitnija za srpsku košarkašku reprezentaciju. Ono što je donio žrijeb, donio je. Nema tu šta da se priča. Ali, A i B grupe, gdje smo mi, Španija, Litvanija i Turska, su nešto jače od drugog dijela kostura. Međutim, gledajući dalji raspet, sigurno da u četvrtfinalu, koje je ključna utakmica, nećemo igrati sa Španijom i Litvanijom", izjavio je Ivković za zvanični sajt KSS.

Selektor je istakao da će svaka utakmica u prvoj fazi biti izuzetno značajna i da na Evropsko prvenstvo moramo da odemo najspremniji, kao što smo to činili na dva prethodna takmičenja.

"Rano je govoriti o takmičarskim ciljevima, ali velika stvar za našu reprezentaciju bila bi ako ponovimo rezultat iz Poljske, što bi značilo direktan plasman na Olimpijske igre 2012. u Londonu. Naravno, to ne smije da stvori pritisak na naše igrače i reprezentaciju. Ali, činjenica je da ukoliko želimo da igramo bitnu ulogu na Olimpijadi moramo da obezbijedimo plasman što prije. Bilo bi jako teško dostići vrhunsku formu za to takmičenje ako se na njega plasiramo neposredno pred početak", istakao je selektor Srbije.

I Nenad Krstić smatra da će Srbija imati težak posao u Litvaniji.

"Još je rano davati sud o protivnicima, jer se ne zna ko će u kom sastavu biti. Međutim, na prvo slušanje čini se da je grupa teška. Reprezentacija Letonije je već godinama ista, Francuska uvijek nezgodna, Italija sve ambicioznija, Izraelu će se svi igrači odazvati, a Njemačka nas je pobijedila na Svjetskom prvenstvu i nošeni tim iskustvom ni za koga ne možemo da kažemo da je lak protivnik", izjavio je Krstić za portal kosarka.rs.

Kapiten Srbije dodao je da će poslije prve faze "orlove" čekati još teži zadatak, ali da je najvažnije da se maksimalno pripreme za šampionat.

"Da su još jači protivnici i to potvrđuje da nije fraza ako se kaže da nema lakih utakmica i slabih protivnika. Mi ćemo i na tom Evropskom prvenstvu, kao i do sada, da gledamo sebe i idemo korak po korak, od protivnika do protivnika, pa kako bude. Šta da kažem sada o Španiji o kojoj svi sve znaju, o Turskoj koja nam je još svježa rana ili o Litvaniji koja uz to što je pokazala na SP kako igra, imaće motiv domaćeg terena pred fanatičnim navijačima", istakao je Krstić i ponavio da će Srbija sigurno timskim duhom igrati svoju igru.

On je naglasio da vjeruje da će se selektoru ovog ljeta odazvati svi igrači i da će na Evrobasket Srbija putovati u najjačem sastavu.

"Mislim da ćemo se i ovog ljeta svi okupiti", rekao je Krstić, prije svega misleći na to da će i selektor Dušan Ivković ostati na čelu tima.

Srbija prvo igra sa Italijom, 31. avgusta, a zatim slijede mečevi protiv Letonije (1. septembra), Izraela (2. septembra), Njemačke (4. septembra) i Francuske (5. septembra).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC