• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Savović promašio pobjedu Hemofarma

Hemofarm u trećem kolu Grupe I Evrokupa poražen u Vršcu od Uniksa sa 83:84. Savović promašio šut za pobjedu.

 EK: Savović promašio pobjedu Hemofarma Izvor: MONDO

Hemofarm je ostao bez podviga u Vršcu, a malo je falilo!

Boris Savović imao je šut za pobjedu protiv Uniksa, ali je pogodio "prvi obruč", nakon čega su centri ruske ekipe otklonili opasnost.

Hemofarm - Uniks 83:84 (24:17, 13:21, 18:21, 28:25), u utakmici trećeg kola Grupe I Evrokupa.

Jedini predstavnik Srbije u Evrokupu sada ima negativan skor 1-2, dok je Uniks sa stoprocentnim učinkom u drugom krugu, i samo jednim porazom u dosadašnjem toku takmičenja (protiv Le Mana kod kuće).

A, mogao je lako i do drugog...

Hemofarm se hrabro suprotstavio jednom od glavnih favorita za osvajanje trofeja. Mnogi su se plašili za sudbinu "farmaceuta" poslije katastrofalnog poraza u Ljubljani od Olimpije. Ali, domaćin je uspio da smogne snagu i da protiv skupih Rusa pruži odličnu partiju. Međutim, nisu nagrađeni pobjedom. Presudila je loša koncentracija i nedostatak sreće u posljednjim trenucima meča!

Hemofarm je već na početku meča stvorio lijepu razliku. Vodio je domaćin sa 8:1 i 12:3, ali je poslije nekoliko minuta Uniks uhvatio priključak prišavši "narandžastima" na samo tri poena zaostatka.

Sa dvije trojke Hamida Abdula i Borisa Savanovića, Hemofarm zatvara prvu i počinje drugu četvrtinu. Rezultat je 24:17, ali se nažalost i ova razlika brzo istopila. U 15. minutu Vladimir Veremenko postiže koš za izjednačenje, a isti igrač tri minuta kasnije donosi i prvo vođstvo Rusima - 34:33. Gosti su "pola koša" prednosti sačuvali do odlaska na odmor.

Treća dionica bila je u egalu, sve do finiša, kada je Uniks zahvaljujući dobroj odbrani došao do 59:53. Ipak, Hemofarm nije dozvolio protivniku da se ozbiljnije "odlijepi". Posljednji napad u tom periodu za domaći tim iskoristio je Marko Šutalo.

Na početku posljednje četvrtine Uniks stiže do 63:55, međutim, Lukajićevi izabranici uzvraćaju serijom 7:0 i prilaze na samo poen zaostatka. Jevgenij Pašutin morao je da reaguje tajmautom, poslije kojeg Keli Mekkarti prvo "dvojkom" prekida seriju, a potom i siječe loptu za napad iz kojeg Rusi stižu do plus pet.

Kada je najbolji igrač meča Terel Lajdej u 37. minutu pogodio trojku za velikih 76:68, činilo se da je sudbina Hemofarma u trećem kolu zapečaćena. Ali, tako nisu mislili igrači vicešampiona Srbije.

Savović poentira za dva, Pavković siječe loptu, a Riki Minard pravi namjernu ličnu grešku. Hemofarm postiže četiri poena iz jednog napada i prilazi na samo minus dva.

Uslijedila je penal završnica...

Lajdej promašuje jedno bacanje, a na drugoj strani, 17 sekundi prije kraja, Mladen Jeremić iz drugog napada pogađa trojku za izjednačenje - 83:83. Lopta se dugo "premišljala" na obruču, ali je na kraju prošla kroz isti.

Lukajić je tražio brzi faul. Na liniju za slobodna bacanja ponovo je morao Lajdej i opet je imao polovičan učinak. Vrščanima je ostalo 15 sekundi za posljednji napad. Pavković je uzeo loptu, odigrao u reket za Savovića, čiji je šut ostao "kratak".

Pobjeda je otišla u ruke Rusima!

Najbolji na meču bio je Lajdej sa 28 poena. Savović je ubacio 22 i sa osam skokova bio prvi skakač svoje ekipe. Utakmica u "Milenijumu” odigrana je pred oko 2.000 gledalaca,

HEMOFARM: Pavković 19, 9as, Abdul Hamid 7, Krstović, Šutalo8, Savović 22, 8sk, Borisov 2, Knežević, Petrović, Jeremić 17, Džordan 2, Maraš 6, Andušić.

UNIKS: Lajdej 28, Zamanskij 5, Samojlenko 3, Veremenko 17, 11sk, Z. Pašutin, Amirkanov, Rizvić, Mekkarti 14, Minard 3, Lampe 14, Vraneš.

Rezultati 2. kola:

Grupa I

Cedevita - Gran Kanarija
Hemofaram - Uniks 83:84

TABELA: Uniks 3-0, Hemofarm 1-2, Gran Kanarija 1-1, Cedevita 0-2.

Grupa J

Budivelink - Le Man 67:61
Aris - Getingen

TABELA: Budivelink 2-1, Le Man 1-2, Aris 1-1, Getingen 1-1.

Grupa K

Galatasaraj - Nimburk
Pepsi Kazerta - Estudijantes

TABELA: Estudijantes 2-0, Pepsi 2-0, Nimburk 0-2, Galatasaraj 0-2.

Grupa L

Kahasol - Alba
Panelinios - Beneton 75:83

TABELA: Kahasol 2-0, Alba 1-1, Beneton 2-1, Panelinios 0-3.

(MONDO - foto: KK Hemofarm)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC