• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavija istupila iz Lige 13

Košarkaški klub Slavija istupio je iz Lige 13 Bosne i Hercegovine zbog loše materijalne situacije tima iz Istočnog Sarajeva.

 Slavija istupila iz Lige 13 Izvor: MONDO

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio član Upravnog odbora i donedavni vršilac dužnosti predsjednika Slavije Zdravko Šavija.

"Istina je da smo istupili iz Lige 13 BiH i da nećemo igrati ostatak prvenstva. Loša materijalna situacija koja vlada u klubu samo je jedan od razloga našeg odustajanja, dok kao drugi mogu da navedem loš odnos Saveza prema našem klubu kao i samovolju pojedinaca u Savezu. Takođe, na ruku nam nisu išli ni termini za plaćanje dugova prema Savezu. Oni su nam dali datum do kojeg mi to nismo mogli ispoštovati, nego smo tražili da u ratama izmirimo svoje obaveze". izjavio je Šavija.

Tako klub iz Istočnog Sarajeva nije otputovao u Čapljinu na utakmicu sa istoimenim protivnikom u okviru 19. kola Lige 13 BiH. S obzirom na to da su odigrali više od pola šampionata njihovi rezultati se priznaju, dok će sljedeće utakmice biti registrovane službenim rezultatom 20:0.

"Obaviješten sam da je KK Slavija zbog loše finansijske situacije odustao od takmičenja u prvenstvu BiH. Za sada se zna da idu u niži rang takmičenja, a pošto su odigrali više od 50 odsto utakmica njihovi dosadašnji rezultati neće se brisati dok će svi budući mečevi biti registrovani službenim rezultatom 20:0 za njihovog protivnika", rekao je komesar Lige 13 Božo Bošnjak.

Klub je prije nekoliko dana ostao i bez trenera pošto je Perica Pejičić podnio ostavku na tu funkciju. Sljedeće sezone Slavija će se takmičiti u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske.

Ovo nije prvi slučaj odustajanja nekog kluba iz Lige BiH ove sezone pošto je na početku takmičenja slična sudbina zadesila i ekipu Gruda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC