• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Bilo je pogrešnih procjena

Sportski direktor Partizana mt:s smatra da je najveći problem crno-bijelih što svakog ljeta moraju da krenu ispočetka sa stvaranjem tima.

 Todorić: Bilo je pogrešnih procjena Izvor: MONDO

Tri poraza u Top 16 fazi Evrolige pokazala su da i za Partizan mt:s postoji granica.

Prethodnih sezona nijedan protivnik nije bio nesavladiv, pogotovo u Beogradu, ali je poslije nemoći ispoljene u duelu sa Montepaskijem (58:66) došlo vrijeme da se klub suoči sa realnošću.

Partizan nema kvalitet da ponovi prošlogodišnje uspjehe, mada je selekciju vršio po oprobanom receptu, iz vremena kada je trener bio Duško Vujošević...

"Iako smo zadržali sve skaute, kanale i preporuke, očigledno je da smo napravili i neke loše procjene, prije svega na mjestu plejmejkera. Kada promjenite trojicu na toj poziciji, ne možete reći da niste pogriješili. Pogodilo se da je kiks napravljen baš kada je Dule otišao iz kluba", rekao je za "Večernje novosti" Dragan Todorić.

Sportski direktor bio je svjedok mnogih uspona i padova KK Partizan, pa na osnovu višedecenijskog iskustva tvrdi da ove sezone - "sa igračima slabijim nego ranije" - nije moglo bolje.

"Sam plasman u Top 16 je podvig, s obzirom na to da smo ostali bez sedmorice igrača i trenera Vujoševića. U potpuno novoj situaciji, na koju nismo navikli, trebalo je krenuti od početka. Želje i ambicije bile su nerealnije nego prethodnih godina, očekivalo se još jedno čudo. Mislim da i jeste napravljeno ulaskom u Top 16. Pogledajte ko sve nije prošao ni dotle".

Todorić je dodao da Vlade Jovanović kao "mlad i neiskusan trener" i dalje uživa punu podršku kluba, kao sredinom decembra, kada je bilo špekulacija o njegovoj smjeni poslije serije loših partija u NLB i Evroligi.

Ciljevi do kraja sezone ostaju plasman na Fajnal for regionalnog takmičenja i titula prvaka Srbije. A sljedeće sezone...

"Svjesni smo da ćemo ostati bez pola tima i da nas čeka još jedan novi početak. Neke poteze smo već povukli, ali o tome sada ne mogu da pričam".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC