• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Boston slavio, a tužan

Seltiksi nadigrali Orlando (91:80), a Markis Danijels se povrijedio, nakon što je tokom jednog duela ostao da leži bez svijesti.

 NBA: Boston slavio, a tužan Izvor: MONDO

Boston je u derbiju Istoka nadigrao Orlando sa 91:80, zahvaljujući fantastičnoj roli Redžona Ronda. On je upisao 26 poena, uz sedam asistencija za ukupno 38. pobjedu Seltiksa ove sezone.

Duel u Bostonu ostaće upamćen ipak po povredi domaćeg igrača Markisa Danijelsa. On se početkom druge četvrtine, prilikom jednog prodora, "zakucao" u rame Gilberta Arinasa, i nakon toga bez svijesti se srušio na pod. Ljekarska ekipa povratila je Danijelsa poslije nekoliko minuta, a zatim je sa imobilisanim vratom prebačen hitno u bolnicu.

Njegov izlazak na nosilima publika je propratila u potpunoj tišini, a kada je podignutim palcem dao znak da je dobro, dobio je gromoglasan aplauz. Prve informacije govore da je Danijels povrijedio kičmenu moždinu, ali je ohrabrujuće to što može da pomjera ruke i noge.

"Magični" su tako ostali kratkih rukava, iako su predvođeni Dvajtom Hauardom (28 poena, 13 skokova) bili ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu (Hauard je tada ubacio čak 22 poena). Domaći su početkom trećeg perioda, serijom 7:0, uhvatili zamajac, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Majami je nastavio pobjednički niz pošto je pred svojom publikom savladao Kliperse sa 97:79. Hitu je to bio šesti uzastopni trijumf. Ovoga puta "kolo" je predvodio Dvejn Vejd sa 28 poena i sa po osam skokova i asistencija, Kris Boš dodao je 16 pogodaka, a Lebron Džejms svega 12, uz šest uhvaćenih lopti.

U očajnoj partiji Klipersa, koji su ostvarili mizernih 33 odsto šuta iz igre (25-77), najzapaženiji je bio Blejk Grifin sa 21 poenom i 16 skokova.

REZULTATI
Majami - LA Klipers 97:79
Njujork - Filadelfija 117:103
Nju Džersi - Indijana 86:105
Boston - Orlando 91:80

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC