• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Zvezda - FMP za finale

Zvezda preokretom eliminisala Radnički basket, FMP, u dramatičnoj završnici, sačuvao pobjedu protiv Hemofarma.

 KUP KORAĆA: Zvezda - FMP za finale Izvor: MONDO

Zvezda je ulogu favorita, koja joj je nametnuta prvi put ove sezone, opravdala na početku finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Crvena zvezda - Radnički basket 81:66 (17:20, 15:19, 27:13, 22:14).

Međutim, daleko teže od očekivanog tim sa Malog Kalemegdana stigao je do polufinala nacionalnog kupa. Radnički basket, tim koji se takmiči u drugom po jačini rangu u Srbiji, bio je vrlo nezgodan rival. Na kraju su kvalitet i iskustvo igrača Zvezde došli do izražaja.

Opuštenost i bezvoljnost kod igrača Crvene zvezde u prvom poluvremenu, Radnički je znao da kazni. Tim sa Čukarice dobio je prvo poluvrijeme sa 39:32.

Radnički je poslije odličnog početka druge dionice došao i do plus 10 (28:18), ali je probuđena Zvezda odgovorila serijom od 11:0. Prednost je poslije uvodnih minuta meča ponovo bila na strani crveno-bijelih.

Međutim, izabranici Mihaila Uvalina lako su je ispustili.

Ovaj put filijala FMP-a napravila je seriju 8:0 i prvi dio igre riješila u svoju korist sa sedam poena prednosti. Igrači Radničkog u prvom dijelu ubacili su čak osam trojki.

Uvidjevši da je "đavo odnio šalu" i da uloga favorita na papiru ne čini razliku i na parketu, košarkaši Zvezde dodali su gas u trećoj dionici, koju su riješili u svoju korist sa čak 14 poena razlike - 27:13. Radnički nije imao više snage, a crveno-bijeli su do kraja utakmice došli i do ubjedljive pobjede - 81:66.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Rikardo Marš sa 19 poena. Zanimljivo da se Amerikanac u strijelce upisao tek u posljednjem minutu prvog dijela, što dovoljno govori o zalaganju ekipe u prvih 20 minuta.

Odličan je bio i Uroš Nikolić, najkorisniji igrač meča sa 18 poena i 10 skokova. "Dabl-dabl" učinak imao je i Lešić - 10 poena i 11 skokova.

Džamar Jang nije bio je na klupi i nije ulazio u igru. U ekipi Radničkog istakao se Đokić sa 13 poena, dok je Silađi bio najkorisniji sa indeksom 19.

ZVEZDA: Cvetković 10, Drča , Jang, Radosavljević 3, Balaban, Lešić 10, Nedović 7, Milošević 6, Nikolić 18, Marš 19, Subotić 8, Bakić.

RADNIČKI BASKET: Đokić 13, Ponjavić, Barać, Andrejević 1, Silađi 8, Ognjenović, Đuran 12, Vukasović 11, Tubak 2, Vasilić 7, Zarić 9, Džaković 6.

U drugom četvrtfinalu u srijedu se još sastaju Hemofarm i FMP, dok u četvrtak igraju Radnički - OKK Beograd (18h) i Partizan - Mega Vizura (20.30h).

Trofej brani Partizan mt:s.

FMP IZBACIO HEMOFARM

Iznenađenje u drugom polufinalu! FMP je savladao Hemofarm i izborio je sebi meč protiv Crvene zvezde za finale.

FMP - HEMOFARM 93:88 (21:21, 33:21, 21:24, 18:22)

Ključni period igre bila je druga četvrtina. Poslije izjednačene prve četvrtine (21:21), domaćin turnira preuzeo je kontrolu igre. FMP je odlično zatvorio sve prilaze svom košu, a u napadu je rešetao obruč iz svih pozicija. "Panteri" su za drugih deset minuta meča postigli čak 33 poena, dok su "farmaceurti" ostali na nivou prve dionice.

FMP je na poluvremenu imao 12 poena prednosti 54:52.

Predvođena Filipom Čovićem, Iveljom i nekadašnjim košarkašem Zvezde Vukom Radivojevićem, ekipa FMP-a je održavala desetak poena prednosti do tri minuta prije kraja meča. Hemofarm je tada bio u naletu i prišao je na 83:86.

Svašta se događalo na parketu dvorane u Železniku u posljednja dva minuta. Pogađale su se trojke, gubile lopte...FMP je, ipak, nekako uspio da odbrani prednost i slavi u duelu sa, realno gledano, favoritom.

Filip Čović sa 19 poena i sedam asistencija, Ivelja sa 17 poena i Radivojević sa 12 poena i osam asistencija bili su glavne poluge "pantera".

Kod Hemofarma izvanredan je bio Miloš Borisov - 20 poena (šut za tri: pet od pet!), Miljan Pavković je dao 18.

FMP: Čović 19 (7 asistencija), Kuveljić, Ilić 12 (sedam skokova), Lazić 8, Kucopulos 1, Smiljanić 8, Stojadinović 5, Radivojević 12 (osam asistencija), Ivelja 17, Dimić 6, Milutinović 5, Živanović.

HEMOFARM: Pavković 18, Božović 1, Abdul Hamid 3, Krstović 11, Šutalo 6, Savović 6 (9 skokova), Borisov 20, Petrović, Jeremić 2, Džordan 8 (7 skokova), Maraš 8, Anđušić 5.



PRAZNE TRIBINE U ŽELEZNIKU

Kup Radivoja Koraća se poslije dvije godine iz Niša preselio u Beograd, tačnije predgrađe glavnog grada - Železnik.

Već prvog dana takmičenja organizatori su doživjeli udarac. Dvorana FMP za vrijeme prve dvije četvrtfinalne utakmice bila je prazna!

Utakmice Crvene zvezde i Radničkog, odnosno FMP i Hemofarma jedva da je posmatralo 200 gledalaca, od kojih su većinu činili prijatelji i rodbina igrača i članova klubova.

Ovaj put nije riječ o nezainteresovanosti Beograđana za košarku i finalni turnir. Uzrok slabe posjete leži u izuzetno visokim cijenama ulaznica. Svako ko je želio da uživa u borbi za "Žućkovu ljevicu" morao je da za jedan dan izdvoji 1.500 dinara (15 evra), dok je komplet ulaznica za sva tri dana koštao 3.000 dinara (30 evra).

Priznaćete, veoma skupo za srpske prilike...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC