• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Marini je zadrhtao glas: "Košarkašice vam se izvinjavaju"! Maljković moli da Srbija NE ZABORAVI

Autor Mladen Šolak

"Najžalije mi je što nismo pomogli srpskom timu u Tokiju", rekla je selektorka poslije poraza u borbi za bronzu.

 marina maljković poraz srbija frencuska Izvor: RTS/Screenshot

Nažalost, ženska košarkaška reprezentacija vratiće iz Tokija bez olimpijske medalje.

Evropske šampionke otputovale su u Japan emotivno i fizički iscrpljene od osvajanja Starog kontinenta, povrh toga i sa Sonjom Vasić koja je pred Igre imala koronu, ali su u Tokiju uspjele da uđu u polufinale i da se do posljednjeg dana bore za medalju.

Ovog puta nisu uspjele, na oproštaju uplakanih Jelene Bruks i Sonje Vasić, o kojima je selektorka Marina Maljković govorila poslije meča u intervjuu za Radio-televiziju Srbije-

"Mnogo je važno da se ove djevojke isprate na pravi način. Mislim da je zaista momenat da pričamo o njima, toliko je toga lijepog bilo... Bilo bi najlepše moguće da smo uspjeli da osvojimo dvije medalje ovog leta, ali bilo je prenaporno. Potpuno novo za nas. Sad vidite kakav smo uspjeh napravili. Bez ikakvog alibija, cijela hala i Srbija su vidjele da su se borile do kraja, ništa više nisu mogle", rekla je Marina.

"Svi su videli kakav smo uspeh napravili na Eurobasketu. Nismo imali ni sreće, dobili smo Kinu, Ameriku, pa Francusku na žrijebu... Ali ne bih trošila energiju na to, ni tražila izgovor ili bilo šta slično. Nismo mogli danas", dodala je ona.

Selektorka je rekla da je ovog leta probala i nove, mlade igračice, na kojima bi mogla dta bude budućnost reprezentacije. Takođe, apelovala je i da se upamte zlatne godine koje smo imali sa ekipom koja se sad rastaje od najiskusnijih liderki.

"Ako je u stanju, Srbija ne bi trebalo da zaboravi sve što su ove devojke uradile poslednjih godina i da veruju i dalje u nove mlade naraštaje. Probale smo ovog leta dosta mladih, videćemo šta će se sa njima dešavati, da se smire strasti. Najžalije mi je što nismo uspeli da za tim Srbije donesemo medalju, ali mnogo toga je urađeno i želim svu sreću sutra našim odbojkašicama i vaterpolistama".

Na kraju i "čeličnoj" Marini je zadrhtao glas pred kamerom.

"Ženska košarka vam se izvinjava. moralo je i to da se desi. Od 2011. nismo imali neusjpeh".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC