• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Životna priča mlade Nataše na filmu: "Skok" je spreman za bioskopsku premijeru, a sve ima i humanitarni karakter

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Film o Nataši Kovačević koja je ispisala istoriju kao prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom

 nataša kovačević dokumentarni film skok Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Svečana premijera filma „Skok” o košarkašici Nataši Kovačević, njenom zadivljujućem životnom „comebacku“, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi sličnih sudbina probudi borbeni duh i motivaciju, održaće se 7. septembra, u Kombank dvorani, gdje će se Nataša Kovačević pokloniti publici.  Od 8. septembra ovo dokumentarno ostvarenje reditelja Ivice Vidanovića i scenariste Aleksandra Miletića naći će se u bioskopima širom Srbije.

Natašin povratak na košarkaški teren koji je malo ko mogao da zamisli nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 2013. godine, ohrabrio je mnoge i pokazao da se s jakom voljom i upornošću uvijek može krenuti dalje. Njenu nevjerovatnu vedrinu i energiju zabilježio je autorski tim i pretočio u film „Skok“ , koji je omaž Natašinoj borbi i svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna poslije gubitka noge i da napravi podvig kakav nije zabilježen u istoriji sporta.

Možda će vas zanimati

"Premijera je bila zakazana prije više od godinu i po dana. Nažalost, zbog pandemije svima su nam životi stali na neki način. Svaka situacija ma koliko loša bila ima svoje pozitivne strane tako da smo taj period iskoristili za nadogradnju i usavršavanje našeg projekta na kojem pažljivo radimo od 2015. godine. Jedva čekam premijeru filma i iskreno vjerujem da će se cela priča dopasti ljudima i dati im dodatnu motivaciju da prevaziđu neke svoje lične izazove", ističe mlada sportiskinja.

Ispisala je istoriju sporta i 11. novembra 2015. godine postala prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom.

Snimljen u produkciji "Cinnesport-a", a uz podršku FCS-a, košarkaških saveza Srbije i Francuske, kao i ministarstava omladine i sporta obje zemlje, „Skok” bilježi kadrove na nekoliko lokacija u Srbiji, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji i Njemačkoj, a producenti ovog dokumentarnog filma su: Aleksandar Miletić, Nevena Savić i Ivica Vidanović.

Nataša dodaje da ju je rad na filmu zbližio sa mnogim ljudima koji su joj postali dio porodice.

"Glavna tema filma jeste prijateljstvo, a moram da priznam da sam tokom rada na ovom projektu upoznala puno fantastičnih ljudi. Neki su postali sastavni dio moje porodice i veoma sam im zahvalna na trudu koji su uložili u ovu našu malu avanturu. Vjerujem da će publika to prepoznati, a ukoliko bih morala da biram jednu riječ koja opisuje rad na filmu to je definitvno - prijateljstvo."

Film "Skok" o Nataši Kovačević
Izvor: YouTube/MegaComFilm

Na dan svečne premijere Fondacija „Nataša Kovačević“ pokreće svoj humanitarni projekat "Da sva djeca skaču", gdje je cilj da se djeci do 15 godina sa sudbinom sličnoj Natašinoj, obezbijede aktivne proteze koje bi im pružile priliku za normalan život. Ovaj projekat počinje humanitarnom akcijom u kojoj će posjetioci na košarkaškom terenu pokušati da postignu što više koševa. Svaki koš donosi određenu sumu novca koja će biti namijenjena nabavci aktivnih proteza za djecu, a šutiraće i Nataša sa svojim prijateljima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC