• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Džerelsu nije lako, popravlja se!

Partizan mt:s ostvario je postavljene ciljeve u sezoni 2010/11, iako ekipa često nije igrala onako kako su navikle pristalice srpskog prvaka.

 Jovanović: Džerelsu nije lako, popravlja se! Izvor: MONDO

Trener Vlade Jovanović izjavio je da je svjestan najveće boljke njegovog tima - loših početaka, ali i da vjeruje da će se to promijeniti.

Crno-bijeli u srijedu gostuju italijanskom Montepaskiju, od kojeg su izgubili prije dve nedelje u Beogradu i koji je poznat po agresivnoj odbrani i presingu, stvarima koje vidno smetaju Partizanu mt:s.

"Ni protiv presinga ne može da odigra samo jedan igrač, ali neke situacije može da riješi košarkaš sa dobrom kontrolom lopte", rekao je Jovanović pred polazak u Sijenu.

"Ima nekoliko stvari zbog kojih se to događa, možemo i da pravimo analizu. Nama je igrač na najvažnijoj poziciji došao u novembru, tako da je sa nama tek tri mjeseca. Ako se gleda kao na pripremama, nama je sada oktobar. U prethodnim sezonama imali smo iskusne plejmejkere".

Prema njegovim riječima, Kurtis Džerels nije pružao očekivane partije, ali se u posljednje vrijeme oslobodio.

"Dobro je odigrao u Kupu, postizao poene, vidno se oslobodio. Ni ja možda nisam bio svjestan koliko je teško igračima koji u Evropu dođu direktno iz Amerike i koliko znači evropsko iskustvo. Čak i igraču kao Bo (Lester Mekejleb), koji je došao iz 13. tima turske lige. Drugačiji je način života, treniranja, igranja utakmica, a tek shvatanja košarke...", objašnjava Jovanović.

Ipak, niko ne kaže da bi stvari sigurno bile drugačije, da je ekipa bila kompletna od početka priprema.

"Nemam zamjerke igračima. Niko ne griješi namjerno, svi su dobri momci. Vidjelo se u polufinalu i finalu koliko trofej znači čak i ovim iskusnijim igračima i znam da će protiv Sijene svi željeti da odigraju dobro".

Partizanu će meč u Sijeni biti četvrti za nedelju dana, a 13. u posljednjih 35 dana. Igrači su prihvatili umor kao sastavni dio rada.

Raško Katić rekao je da ne sumnja da će energija igrača biti na potrebnom nivou.

"To pitanje se uopšte ne postavlja. Imali smo dan odmora, trenirali smo u utorak, radili vježbe za opuštanje i mislim da smo spremni. U Sijenu svakako ne idemo da se predamo".

Džejms Gist obećao je bolji nastup nego u Beogradu protiv istog rivala.

"Kod kuće smo previše griješili, u revanšu moramo da održimo prisebnost. Jeste mnogo utakmica, postoji umor, ali pobjede liječe sve", rekao je Gist.

Crno-bijeli su u dosadašnja tri kola Top 16 faze doživjeli isto toliko poraza, dok Montepaski (1-2) i dalje ima realne izglede da se bori za plasman u četvrtfinale plej-ofa.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC