• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kreće na Saleta, Vasa da opet osvoji sve: Ovo su svi Srbi u Evroligi - od lidera do Trinkijevog klinca!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kreće nova sezona u Evroligi, a ovo su svi Srbi koji će juriti trofej!

 evroliga srpski igrač sezona 2021/22 Izvor: MN Press/Profimedia

Počinje nova sezona Evrolige! Crvena zvezda će danas otputovati za Istanbul gdje će se sastati sa Fenerbahčeom u meču kojim će otvoriti ovogodišnje takmičenja, a u sezoni koja nas čeka gledaćemo veliki broj srpskih košarkaša i jednog trenera!

Možda će vas zanimati

Jedini srpski stručnjak u eliti je Aleksandar Đorđević koji je od ove sezone preuzeo Fenerbahče, a čak 22 košarkaša iz Srbije igraće za evroligaške timove. 

Evo i ko su oni: 

Naravno najveći dio srpskih košarkaša u Evroligi nastupa za Crvenu zvezdu, njih čak 10. Malo je timova sa toliko domaćih igrača u EL, a to su plej Aleksa Uskoković, bekovi Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Marko Gušić, na poziciji krila Nikola Kalinić, Stefan Lazarević, Dejan Davidovac i veteran Marko Simonović, a pod košem Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić. 

Od ostalih igrača naravno da se ističe Efes sa Vasilijem Micićem kao aktuelnim "MVP-em svega" u Evroligi i Filipom Petruševom kao najvećom nadom srpske košarke u Evroligi. 

Nikola Milutinov se kao jedan od najboljih centara u Evroligi vraća u tim CSKA poslije teške povrede, a najviše Srba ima u Bajernu. Lideru ekipe Vladimiru Lučiću pridružio se kao veliko pojačanje Ognjen Jaramaz iz Bajerna, a prvom timu je priključen i mladi Aleksa Vučetić. 

Veliku ulogu u svojim timovima napadački očekuju Marko Gudurić u Fenerbahčeu i Nemanja Nedović u Panatinaikosu, a Vanja Marinković se nada da će u Baskoniji igrati više nego u Valensiji prošle sezone. 

Povratnici u Evroligi su Stefan Peno koji će zaigrati za Albu i Danilo Anđušić kao novi šuter Monaka, dok je još jedna mlada nada Tristan Vukčević iz Reala. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC