• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA pojačanje za Bosnu i Hercegovinu! Poslušao majku, Luka je odabrao reprezentaciju - igraće na Evropskom prvenstvu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Donio je Luka Garza odluku u izboru nacionalnog tima.

 luka garza igraće za bih Izvor: YouTubeu/Iowa Hawkeyes/Printscreen

Ogromnu pažnju javnosti izazvao je Luka Garza kada je odabran na NBA draftu od strane Detroita, a sada je donio odluku i o reprezentaciji.

Supertalentovani centar je poslušao majku Šejlu i odlučio da igra za Bosnu i Hercegovinu. Očekuje se da će nositi dres nacionalnog tima već na Evropskom prvenstvu naredne godine!

Možda će vas zanimati

Potvrda ove informacije stiže iz SAD, gdje je Garza potvrdio da je dobio državljanstvo i da su tako riješene sve prepreke oko njegovog igranja za bh. tim.

Njegova majka Šejla je bila košarkašica i reprezentativka BIH, a otac mu je Amerikanac sa koledž karijerom. Ujak mu je Teoman Alibegović, nekadašnji proslavljeni centar i najbolji strijelac reprezentacije Slovenije u istoriji, a bio je član i legendarne mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. osvojila Svjetsko prvenstvo u Bormiju, predvođena Vladom Divcem i Dinom Rađom.

"Oni su mi puno pomogli. Svako sam ljeto u Bosni radio s njima, ta su mi ljeta puno značila u razvoju", rekao je Garza u jednom od intervjua.

Njegov deda sa majčine strane Refik Muftić bio je golman FK Sarajeva, a njegova želja je da uspije u NBA ligi. Visok je 211 centimetara i i porede ga sa Šekilom O'Nilom. Rođen je 27. decembra 1998. godine, a na draftu je odabran zajedno sa košarkašem Partizana Balšom Koprivicom.

Garza je do sada u NBA ligi odigrao 18 utakmica za Detroit, a trenutno je član njihove filijale u Razvojnoj ligi i tamo ima sjajne brojke - 25 poena, 8,3 skoka, 2,5 asistencije i 0,8 blokada po meču.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC