• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što ne smijete da uradite na gostujućem meču, mi smo uradili": Trener Igokee m:tel Marko Barać nakon poraza u Splitu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vidno razočaran bio je trener Aleksandrovčana Marko Barać nakon prvog poraza u susretima protiv splitskih "žutih".

 Marko Barać izjava poslije poraza KK Igokea u Splitu Izvor: ABA liga/Split/Ivica Cavka

Košarkaši Igokee m:tel su u petak uveče doživjeli prvi poraz u mečevima sa Splitom, a ukupno osmi u ABA ligi ove sezone - 89:77 (23:18, 24:18, 16:21, 26:20).

Katastrofalan šut za tri poena gostiju iz Aleksandrovca, ali i sjajna partija Šenona Šortera, koji je meč okončao sa 28 koševa, doprinijeli su četvrtom vezanom neuspjehu "igosa" u svim takmičenjima.

"Dolazeći u Split, znali smo da nas očekuje jaka i motivisana ekipa s obzirom da im je ova utakmica bila vrlo bitna u borbi za opstanak. Neke mečeve su izgubili u samoj završnici iako su igrali jako dobro, ali dolaskom Šenona Šortera, sad se drugačije ponašaju u ofanzivnom dijelu. Večeras su neki igrači iz drugog plana pokazali veliko samopouzdanje i mi nismo odreagovali na najbolji mogući način", rekao je Barać poslije utakmice na Gripama.

Prema njegovom mišljenju, ekipa iz Laktaša nije ušla dobro u utakmicu.

"U prvom poluvremenu nismo ušli na način na koji smo ulazili u posljednje vrijeme, na način koji je potreban za igru u gostima. Previše mekano, dozvoljavali smo najboljim strijelcima da daju poene, najboljim rolerima da igraju bez kontakta, najboljim šuterima da primaju loptu na liniji za tri poena...Jednostavno sve što ne smijete da uradite na gostujućem meču, mi smo uradili", dodao je pomoćnik Dragana Bajića, koji će se od naredne sedmice vratiti na klupu Igokee m:tel poslije oporavka od operacije diskus hernije.

"U nastavku je startna petorka pokazala određenu reakciju, međutim, moramo da shvatimo da su se odlaskom Markela Starksa uloge malo promijenile i potrebna nam je reakcija sa klupe. Potreban je njihov doprinos i na tome moramo da radimo. Sa trenutnim sastavom, mi nemamo pravo ni mogućnost da uđemo sa bilo čim ispod 100 % svojih fizičkih i mentalnih angažovanosti. Večeras to nije bio slučaj. Pogledaćemo snimak i analizirati zašto je to tako".

Na kraju je pohvalio igru Splićana.

"Split je dobra ekipa, svi njihovi spoljni igrači su dali doprinos. Košarka je igra između ostalog i šuta, a naših 0-10 u prvom i 4-21 (19 posto) na kraju utakmice u poređenju sa njihovih 45 procenata, možda ne oslikava koliko su ti šutevi bili bitni. Ako ovako nastave, na dobrom su putu", zaključio je Barać.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC