• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea gostuje kod "fenjeraša": Tradicija na strani "igosa", ali Barać i Robinson pozvali na oprez u Splitu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee u petak (19.00) u okviru 18. kola ABA lige gostovaće ekipi Splita.

 Split - Igokea, najava Marko Barać, Džejms Robinson Izvor: Aba-liga.com/Igokea/Nikola Vuruna

Dalmatinski tim nije pobijedio na posljednjih osam mečeva i sa omjerom od 2-14 nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli regionalnog takmičenja.

Zato će domaćin pokušati da učini sve kako bi prekinuo neugodnu seriju, ali s druge strane i Aleksandrovčani imaju svoju računicu - trenutno su na šestom mjestu koje vodi u plej-of i tu namjeravaju da ostanu.

Ipak, u posljednje vrijeme im ne ide baš sjajno s obzirom da je gotovo cijeli tim bio zaražen korona virusom pa su nakon povratka iz izolacije uslijedili i porazi - "dupli" od Ostendea u FIBA Ligi šampiona, kao i neuspjeh protiv Budućnosti u ABA ligi.

Barać pred duel sa Cedevita Olimpijom
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Zato je s dosta respekta o Splićanima u najavi meča govorio Marko Barać, pomoćnik trenera Igokee Dragana Bajića, koji se od naredne sedmice vraća na klupu "igosa" poslije operacije diskus hernije.

"Iskoristili smo ovaj vikend da razmišljamo o sebi i da započnemo proces vraćanja forme u odnosu na vrijeme prije korone, kako individualne tako i timske. Igramo protiv ekipe koja je dopunskom selekcijom promijenila sliku o sebi, posebno kada je igra u napadu u pitanju. Igramo protiv dobrog tima, tima koji u domaćem prvenstvu ima izuzetan skor, a nekoliko utakmica AdmiralBet ABA lige su izgubili u samoj završnici", rekao je Barać.

Ipak, s obzirom da je Igokea dosad ostvarila maksimalan učinak protiv Splita (5-0), dva puta u gostima, i sutra će "igosi" pokušati da ostvare pobjedu.

"Utakmicu protiv Splita pripremamo sa najvećim respektom, imajući u vidu da smo i prošle godine tamo odigrali utakmicu koja je za nas bila nimalo prijatna, ali smo na kraju uspjeli da pobijedimo. Ono što svakako želimo je da odigramo najbolju moguću utakmicu i nadamo se da će nam to biti dovoljno za pobjedu", dodao je trener Aleksandrovčana.

...
Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Džejms Robinson, bek Igokee, takođe je bio dosta oprezan pred gostovanje u Splitu.

"Idemo na vrlo bitnu gostujuću utakmicu u Split. Odlična prilika protiv odličnog protivnika. Moramo da izvršimo sve zadatke koje nam je trener dao, da budemo agresivni i u oba smjera i to je to. Vidjećemo sutra (petak)", rekao je Amerikanac.

Meč između Splita i Igokee igra se u petak s početkom u 19.00, a direktan prenos je TV Arena sport.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC