• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poraz Igokee m:tel od Splita! Katastrofalan šut za tri poena i sjajni Šenon Šorter srušili "igose" na Gripama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee m:tel zabilježili su osmi poraz u ABA ligi i to od posljednjeplasirane ekipe, Splita!

 Split - Igokea, ABA liga, 18. kolo Izvor: ABA liga/KK Split/Ivica Cavka

Tim iz Laktaša je u Split stigao sa tri vezana poraza u svim takmičenjima, ali sa velikom željom da nastavi pobjedničku seriju protiv dalmatinskog kluba, koji nikad nije slavio u ABA ligi protiv "igosa" (5-0).

Do petka uveče na Gripama!

SPLIT - IGOKEA m:tel 89:77 (23:18, 24:18, 16:21, 26:20)

S obzirom da su Splićani bili pod velikim imperativom pobjede zbog "fenjeraške" pozicije, žestoko su odigrali prvenstveno u odbrani i na krilima fantastičnog Šenona Šortera (28 koševa), ali i lošeg procenta šuta za tri poena gostiju (4-21) zabilježili treću pobjedu u sezoni, a prvu u istoriji protiv Igokee m:tel.

"Igosi" su dobro ušli u utakmicu u Splitu i uglavnom imali prednost u prvoj četvrtini (najviše plus četiri - 8:12), ali nisu uspjeli da steknu neko osjetnije vođstvo, da bi serijom 8:0 domaćin uspio da preokrene rezultat (16:12) i sa "plus pet" okonča ovaj period (23:18).

Nastavili su izabranici Srđana Subotića da "melju" i u drugoj četvrtini i odlijepili se na dvocifrenu razliku (34:23) trojkom Sanija Čampare, reprezentativca Bosne i Hercegovine, a razlika je narasla najviše do "plus 13" - 40:27.

Tim Marka Baraća, koji je mijenjao Dragana Bajića na klupi Aleksandrovčana zbog operacije diskus hernije, ništa nije mogao da pogodi izvan linije 7-65 (0-10), pa je dalekometna paljba najveći krivac za pomalo iznenađujuću razliku na poluvremenu u korist posljednjeplasirane ekipe na Jadranu.

Početkom trećeg kvartala Splićani su otišli na +19 i imali napad, koji nisu iskoristili, pa je reagovao trener "igosa" minutom odmora.

Nakon "ribanja" Marka Baraća gosti su zaigrali neuporedivo bolje i za nekoliko minuta spustili razliku na "jednu cifru", a najmanje na "minus četiri" (56:52). Ipak, tada je uslijedila nova serija domaćina, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa sedam razlike.

Pokušavali su "igosi" da istope prednost domaćina na Gripama, koje su do večeras dva puta pokorili, međutim, sve napade gostiju dobro su odbijali Splićani.

Održavali su prednost dok je curilo vrijeme, a kad je Nejc Barič trojkom odveo "žute" do 84:75 na minut i po do kraja, bilo je jasno da će Igokea m:tel zabilježiti osmi poraz u sezoni, a domaćin tek treću pobjedu.

Barič je potom i sa 10 metara stavio tačku na ubjedljiv trijumf domaćina za veliko slavlje - 89:77.

Briljirao je Šenon Šorter, koji je bio ubjedljivo najbolji akter meča sa 28 poena, a podršku su mu pružili Barič i Darko Bajo sa po 14 pogodaka. 

U gostujućem timu, najefikasniji su bili Marko Jošilo sa 17 koševa, dok su Dalibor Ilić i Džejms Robinson zabilježili po tri poena manje. Još je dvocifren učinak zabilježio Aleksa Radanov (10).

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC