• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čas košarke Svetislava Pešića u Pioniru: Kari dovodi i reprezentativce - na jedno posebno obraća pažnju!

Autor Mladen Šolak

"Ovo je pravi način da se povežemo", rekao je selektor Srbije

 Predavanje-Svetislava-Pesica-za-Udruzenje-kosarkaskih-trenera Izvor: MN PRESS

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i mečevi sa Slovačkom, a okupljanje i pripreme nacionalnog tima na pravi način biće iskorišćene i za edukaciju srpskih trenera.

Na inicijativu selektora "orlova" Svetislava Pešića, a u saradnji sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije koje kontinuirano i izuzetno predano radi na stručnom usavršavanju svojih članova, 22. februara u dvorani 'Aleksandar Nikolić' tokom dvočasovnog pokaznog treninga reprezentacije Srbije biće održano dragocjeno predavanje. I ne samo to, po završetku pokaznog treninga prisutni treneri imaće priliku da sa selektorom Pešićem razgovaraju i razmjenjuju iskustva.

"Prvi put se organizuje ovako nešto i razmatramo mogućnost da to postane praksa", kaže generalni sekretar Udruženja košarkaški trenera Srbije Strahinja Vasiljević i dodaje:

"Ovo je zaista jedinstvena prilika koja se nudi našim trenerima i zato razmatramo da učešće na ovim predavanjima u budućnosti bude jedan od uslova za sticanje trenerske licence. Vrijednost ovog predavanja selektora Pešića je nemjerljiva, ono će biti snimljeno kako bi naši članovi mogli detaljno da ga analiziraju, a svi treneri koji budu prisustvovali predavanju na poklon će dobiti i ulaznice za utakmicu sa Slovačkom", dodao je Vasiljević.

Selektor Svetislav Pešić kaže da je cilj da se uz pomoć Udruženja trenera ostvari kontakt sa svim trenerima u Srbiji.

"Želja je da ovo ne bude jednokratna akcija, već da se ubuduće što češće stavimo na raspolaganje trenerima širom Srbije i tako sačuvamo našu jedinstvenu metodiku treninga. Neophodno je i da se prilagođavamo novim uslovima, jer se sve mijenja pa i košarka i da posebno obratimo pažnju kako se treniraju mladi igrači", rekao je Pešić i potom istakao:

"Naši treneri će na djelu moći da vide kako se trenira na vrhunskom nivou sa igračima koji su reprezentativci. Po završetku treninga sa njima ću razgovarati o novim trendovima organizacije i metodike treninga, ali i svemu onom što su novine sa aspekta košarke i taktike".

Na polju edukacije trenera, Pešić zajedno sa UKTS želi da radi i tokom ljeta:

"Imamo ideju da sve ovo ponovimo i tokom priprema seniorskog tima za Evropsko prvenstvo. U predavanja bismo uključili i neke od naših igrača, iskusnijih reprezentativaca koji bi izneli svoja mišljenja šta i kako da se radi sa mladim igračima. Jednostavno, želimo više da se povežemo sa trenerima u Srbiji i mislimo da je ovo pravi način za to", zaključio je Pešić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC