• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u ABA ligi - košarkaši Zadra spremaju štrajk!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

I ove godine došlo je do velikih problema u Zadru usljed nestabilne finansijske situacije koja zavisi o primanjima iz budžeta grada.

 Štrajk igrača u KK Zadar Izvor: MN PRESS

Nije nikakva tajna da KK Zadar već godinama ima finansijskih problema, ali iako se povremeno može čuti da se pronašlo rješenje - stigle su ih nove muke u finišu sezone u ABA ligi.

Hrvatski predstavnik trenutno zauzima 12. od 14 mjesta u Jadranu i ima dobre šanse da opstane u eliti, međutim kako prenosi lokalni portal "057.hr" - skidanje tačke o kreditu od 3,7 miliona kuna za košarkaški klub moglo bi samo da "ubrza proces propadanja kluba u sadašnjem obliku".

Nezvanične informacije govore da najbolji igrač tima, američki košarkaš Džastin Karter, ne želi više da igra jer je poslednju platu dobio u januaru i tako je počeo štrajk, dok ostali nisu uopšte u 2022. godini.

Sav novac koji su dobili iz budžeta grada potrošen je na obaveze iz prošle godine, a kako se ne nazire da bi Zadar mogao da prihoduje na neki drugi način - postavlja se pitanje s kakvim timom i sa kim na klupi će završiti još jednu neuspješnu sezonu.

Zbog toga se navijači putem društvenih mreža okupljaju u subotu uoči meča sa Olimpijom kako bi održali protest.

"Tražili smo od igrača još malo strpljenja do 6. aprila, dok se Nadzorni odbor ne kompletira i pokrene proces revizije. Naravno, ako krenu u štrajk teško je reći kako će se stvar razvijati. Ja i dalje vjerujem da klub ima budućnost, ali isključivo na zdravim osnovama, a to znači da prihodi prate rashode koje ima", poručio je predsjednik Nadzornog odbora Ante Rubeša.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC