• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Voriorsa priznao - sudije su nam pomagale! Centar otkrio: Mogao sam da nokautiram nekoga, arbitri bi ćutali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Golden Stejt je u sezoni 2015/16 imao nevjerovatan skor od 73-9, a jedan od tadašnjih prvotimaca je otkrio da su zbog toga i arbitri bili na njihovoj strani.

 Sudije-su-pomagale-Golden-Stejtu-priznaje-Bogut. Izvor: MN PRESS

Golden Stejt je bio jedan od dominantnijih timova u NBA ligi u prethodnih nekoliko godina. Stef Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin su započeli, pa su tome pridodali Kevina Durenta, a za to vrijeme su osvojili i tri titule.

Za Voriorse su mnogi navijali, dok nisu doveli Durenta, da bi poslije odlaska Kevina ponovo "ratnici" dobili simpatije mnogih neutralnih navijača. Dok se čeka njihov napad na novi prsten, jedan od njihovih bivših igrača Endju Bogut je ispričao nešto veoma zanimljivo, potvrdio je da su imali pomoć sudija.

U sezoni 2015/16 je Golden Stejt imao najdominantiju sezonu u istoriji lige, završili su sa 73 pobjede i samo devet poraza. Igrali su spektakluarnu košarku, ali ih je u finalu zaustavio Lebron Džejms sa Klivlendom. Upravo je o toj sezoni pričao australijski igrač.

"Jedna stvar koja je bila luda u toj nevjerovatnoj sezoni je postavljanje bloka. Čovječe, koliko sam se izvlačio sa tim, sve vrijeme. Da sam igrao recimo u Milvokiju, zaradio bih šest ličnih u prvoj četvrtini", počeo je Bogut priču u jednom podkastu.

Poslije kratke pauze je nastavio.

"Voriorsi su stvoreni kao autsajderi, onda su postali taj neki 'sve-američki' tip tima. Znao sam da u momentu kada se 'zapali ruka' Kariju ili Tompsonu da će to da utiče i na sudije."

Izvor: Profimedia

Dao je zatim i neke slikovite primjere.

"Ako Klej da tri trojke zaredom, publika se podigne na noge i onda može sve. Bukvalno sam mogao da udarim nekoga pesnicom u facu prilikom postavljanja blokada, ga ga nokautiram i sudije se ne bi oglasile. A, ako Klej onda da i četvrtu trojku, čak bi i arbitri reagovali sa 'vau'."

Proveo je Australijanac četiri godine u Voriorsima, pa je poslat u Dalas.

"Trejdovali su me u Mavse poslije te sezone. Kada sam tamo postavljao iste takve blokove dobijao sam tri lične u prvoj četvrtini. Stvarno je bilo ludo šta mi je sve prolazilo dok sam bio u Golden Stejtu", zaključio je Bogut.

Poslije poraza od Klivlenda su Voriorsi doveli Kevina Durenta, a interesantno je da je u finalu Zapada upravo Oklahoma sa Durentom i Vestbrukom mogla da ih eliminiše, jer je vodila sa 3:1 u seriji...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC