• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bostonu falilo pola sekunde! Prva zvijezda podbacila, veteran blistao, ali Janis je čudo od igrača!

Autor Haris Krhalić

Grčki košarkaš bio je najbolji pojedinac susreta koji bi mogao da ima presudni uticaj na seriju Milvokija i Bostona u polufinalu Istoka NBA lige.

 Boston Milvoki NBA liga Izvor: Profimedia

Aktuelni šampion NBA lige ima prednost u polufinalu Istoka! Milvoki Baksi su u Viskonsinu savladali Boston 103:101, nakon velike borbe i spektakularne drame koju smo vidjeli u posljednjim sekundama susreta.

Seltiksi su imali najmanje tri šuta za produžetak, a na kraju je fantastični Al Horford i pogodio, ali prekasno. Vrijeme je isteklo dok je lopta bila na njegovoj ruci nakon namjerno promašenog slobodnog bacanja, a zatim i nekoliko ofanzivnih skokova koji Bostonu nisu donijeli dva preko potrebna poena.

Upravo je Horford bio čovjek koji je "napravio" utakmicu u Milvokiju. Kada je postalo jasno da Džejsona Tejtuma ništa ne ide, iskusni košarkaš je uz pomoć Džejlena Brauna istopio maksimalnih 14 poena koje su Baksi imali.

Prednost koja je djelovala nedostižno za Boston nestala je za desetak minuta, pa su Seltiksi vodili na minut i 47 sekundi do kraja. Ipak, nisu uspjeli da pobijede, čak ni da odu u produžetak, jer je Janis Adetokunbo bio na visini zadatka u završnici.

Nakon što je Smart pogodio za 100:99 u korist Bostona, Janis je prednost vratio Milvokiju, a zatim odigrao i odličnu odbranu na drugoj strani terena. Njegov najboji saigrač na meču Džru Holidej povisio je na 103:100, a Bostonu je preostalo premalo vremena. Crtala se akcija za tri poena, što su Baksi sprečili faulom na sedam metara od koša.

Markus Smart je pogodio prvo i namjerno promašio drugo bacanje, a nakon niza ofanzivnih skokova i promašaja - pogodio je Horford. Ipak, prekasno, jasno se vidjelo na usporenom snimku.

Maestralni Janis Adetokunbo postigao je 42 poena, uz 12 skokova i osam asistencija. Pratio ga je Džru Holidej sa 25 poena i sedam skokova, a njih dvojica bili su i ubjedljivo najbitniji igrati tima za koji nije nastupio Midlton. U poraženoj ekipi istakao se Braun sa 27 poena, Horford je dodao 22, a Tejtum se zaustavio tek na 10 poena, uz katastrofalne procente šuta.

Tako je Milvoki stigao do druge pobjede u seriji, pa sada uz brejk ima prednost - 2:1. Prvi meč ove serije Baksi su pobijedili u Bostonu, uslijedio je revanš Seltiksa na svom terenu, a Milvoki je uspio da materijalizuje veliku pobjedu sa početka serije. Sljedeći meč se takođe igra na njihovom parketu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC