• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zadar prekinuo Partizanov niz

Jedna od dve uspešnih pobedničkih serija morala je da bude prekinuta, a na žalost, bila je to serija srpskog šampiona Partizana.

 NLB: Zadar prekinuo Partizanov niz  Izvor: MONDO

U derbiju 19. kola NLB Ligi u dupke punim "Jazinama", Zadar je pobedio Partizan 70:54 (43:27) i tako mu naneo prvi poraz posle serije od 15 pobeda u regionalnom takmičenju. Istovremeno, ekipa Ace Petrovića je nastavila dobru seriju i ovo je bila 13. uzastopna pobeda ekipe iz Dalmacije.

Meč sa Zadrom za Partizan je došao u nevreme. Nikada nije lako igrati u jednoj od najvrućih košarkaških dvorana u regionu, a pogotovo ne kada se odlučuje o prvom mestu u NLB Ligi.

Samo 46 sati posle fenomenalne igre i pobede nad nemačkim Bambergom, kojom je ušao u TOP 16 Evrolige, Partizan je otišao na noge silno motivisanim i, kako bi rekli, "nabrijanim" Zadranima, koji su svakako jedna od najboljih ekipa u regionu.

Serijom "trojki" maksimalno napaljeni košarkaši Zadrani su već u prvoj četvrtini stekli prednost od 12 poena, a kada je Andrej Štimac u poslednjoj sekundi prvog poluvremena položio za dva poena (43:27), bilo je jasno da će Partizan teško takvom igrom uspeti da se odupre domaćinu.

Odbrana Partizana u trećoj četvrtini funkcionisala je gotovo besprekorno, ali to nije bilo praćeno istim učinkom u napadu. Uspeli su crno-beli da Zadrane svedu na samo devet poena u trećoj četvrtini, ali je domaća ekipa ipak i treću četvrtinu završila sa dvocifrenom prednošću - 52:40.

Poslednju priliku da uhvate priključak, Partizan je imao u 35. minutu pri rezultatu 58:50 i umesto da iskoriste dva napada, crno-beli dopuštaju lake poene domaćinu, čime je pobednik bio odlučen.

Zadranima je gotovo sve polazilo za rukom, a pogotovo Pakraciju Baraću (igrao kao u transu - 14 poena od toga šut za tri 3/4), i Koriju Brueru koji je postigao 18 poena. Šut sa linije slobodnih bacanja bio je 17 od 18!

Partizan je imao izuzetno loše šutersko veče. Dušan Kecman za više od pola sata igre na parketu nije dao nijedan poen(!), a Nikola Peković je postigao samo dva i to oba sa linije bacanja(!). Jedan od uzroka poraza treba tražiti u broju izgubljenih lopti - čak 17 (inače, prosek u NLB ligi je 15).

Kod Partizana najefikasniji su bili Milt Palasio sa 16, a Novica Veličković ubacio je 13.

Finiš meča obeležili su verbalni sukobi medju igračima (Tripković - Gečevski i Gečevski - Veličković).

Partizan nije uspeo da izgubi sa manje od deset razlike, koliko je Zadrane dobio u Beogradu, a koš-razlika (u medjusobnim duelima) bi mogla da bude odlučujuća za konačan plasman, pogotovo što crno-beli imaju teži raspored do kraja takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC