• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoc podviknuo FIBI i Evroligi - ovako više ne može! Pričao o Partizanu, sukobima, igračima i rekao: Biće sve gore!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji evropski trener je sve strane pozvao na hitan razgovor, jer je trenutna situacija u košarci neodrživa.

 Željko Obradović govorio o kalendaru FIBA Izvor: MN PRESS

Željko Obradović je više puta ponavljao koliko mu prija to što se vratio u Partizan, a sada je u intervjuuu za "Jurohups" ponovio da je velika privilegija raditi u klubu koji voli.

Tokom fajnal fora Evrolige u Beogradu Obradović je bio jedna od najvećih zvijezda na otvaranju, a sada je između ostalog morao da se dotakne i problema u evropskoj košarci.

"Osjećam se jako dobro, više puta sam pričao da je velika privilegija za mene da se vratim u klub u koji toliko volim. Poslije toliko vremena živim u mom gradu u mojoj državi", počeo je Obradović.

A onda se odmah osvrnuo na sukob FIBA i Evrolige i istakao da se nada skorom rješenju te situacije. 

"Nadam se da će sve biti drugačije nego prethodnih godina. Postoji mnogo problema, mi pričamo o kalendaru takmičenja, o problemu između FIBA i Evrolige i mislim da konačno moraju da sjednu zajedno", rekao je Obradović.

On je naglasio da problemi postoje svuda, kako na internacionalnom tako i na domaćem planu. 

"Postoje problemi i u domaćim takmičenjima i svuda je nekakav problem. Ljudi moraju da sjednu i da pričaju o košarci jer svi volimo košarku. Ne možemo da gledamo samo svoj interes, ne možemo da budemo tako sebični, moramo da gledamo šta je najbolje za košarku", objasnio je najbolji evropski trener svih vremena.

Sve ovo najviše šteti reprezentativnoj košarci, jer poslije sezone u kojoj se odigra i po 80 utakmica igrači jednostavno nemaju snage za nastup u nacionalnim timovima.

"Prvo mi pada na pamet zdravlje igrača. Oni moraju da imaju vremena da se odmore tokom ljeta jer sa osim brojem utakmica u nacionalnim prvenstvima i Evroligi i Evrokupu jako je teško poslije igrati za nacionalni tim poslije toga. A nikoga nije briga za to. Ako to neko ne shvati biće gore i gore", objasnio je Obradović.

Zatim se dotakao svog tima i plasmana u Evroligu koji je najveći cilj crno-bijelih ove sezone.

"Ovo je naša najveća želja i vjerujemo da imamo sve što je potrebno da bi bili u Evroligi. Prvo mi smo najmlađi tim u Evropi i jasno je da imamo talente u timu. Nastavićemo da vjerujemo u naše igrače i ako dođete i vidite atmosferu u našoj hali vjerujem da imamo nešto posebno.To bi i za Evroligu bilo jako dobro da Partizan bude u Evroligi", zaključio je Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC