• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fajnal For Evrolige je u (FC) Barseloni

Prestonica Katalonije je luda za sportom i loptom - svi mediji bave se momcima koji se loptaju, ali ne pod koševima, već na golove.

 Fajnal For Evrolige je u (FC) Barseloni Izvor: MONDO

A ovo nije jedan od "onih" gradova koji su uzeli domaćinstvo završnog turnira prestižnog takmičenja da bi podigao svoju popularnost kod turista, jer je ionako jedna od najpopularnijih svjetskih destinacija, niti je ovo jedan od "onih" gradova koji bi organizacijom Fajnal-fora da podigne interesovanje lokalnog stanovništva za košarku.

Ovo je "samo" grad trenutno najpopularnijeg fudbalskog kluba na svijetu - FK Barselone i to se vidi na svakom koraku. Nije da ovde ne vole košarku, štaviše, vole je mnogo i igraju je odlično, ali danas, 4. maja, prednost nad svima u ovoj zemlji imaju dječaci koji trče za loptom, koje predvode trenutno najbolji igrač na svijetu Leo Mesi i najbolji trener Pep Gvardiola.

Slavilo se na trgu Katalunja do kasno u noć, bilo je i pretjerivanja…ali kako ne pretjerati!? Ušlo se u finale Lige šampiona i to "preko" najljućeg rivala Reala na čelu su arogantnim genijalcima Murinjom i Ronaldom.

U Barseloni danas svi ponosno pokazuju za koga navijaju, jer danas, pored američkih turista, Barsine dresove i kačkete na ulicama nose i lokalci, dok se navijačke zastave, pokačene na terasama u centru Barselone, vijore nad glavama turista u uskim ulicama podsjećajući na to "čiji je ovo grad".

Ipak, dvije zelene zastave sa listom djeteline na kojima je pisalo PAO i koje su, takođe, nekako ponosno visile sa terasa jednog hostela nagovještavaju da će se ovde ipak za dva dana pričati i o košarci. I to ne samo na grčkom, španskom, italijanskom i hebrejskom, već i na srpskom.

Pored Željka Obradovića, Tepića, Novice, Jarića, Mačvana i Rakovića, srpski će na terenu Evrolige pričati i brdo naše talentovane djece - juniori Crvene zvezde i FMP-a koji su srijedu zajedno doletjeli u Barselonu na finalni turnir.

Zvezdaši su stigli bez Aleksandra Cvetkovića, klinca o kojem već priča košarkaška Evropa. Trener crveno-bijelih juniora Dragan Vaščanin kaže da je odluka o tome donijeta u utorak uveče:

"Cvele se u utorak bandažirao i pokušao da se zagrijje na utakmici prvog tima sa OKK Beogradom i odmah je naš ljekarski tim vidio da on ne može da igra košarku trenutno. Procjena kluba je da se liječi u Beogradu".

Sada se mnogo toga mijenja za ovaj tim?

"On je neobično važan igrač za Zvezdu, a posebno za juniorski tim koji je navikao dag a on nosi do pobjede. Ekipa mora da se privikne na novonastalu situaciju. Težište igre mora da se premjesti na visoke igrače i to je na finalnom turniru u Vršcu dobro funkcionisalo".

Zvezda svoju prvu utakmicu u četvrtak igra protiv domaćina Barselone. Vaščanin kaže da ne zna mnogo o protivniku.

"Jako je teško skautirati u ovom uzrastu. Barselona, recimo, nama nije htjela da dostavi DVD sa svojih utakmica…pokušali smo da dođemo do toga, ali nismo uspjeli. Ali ne znaju ni oni mnogo o nama, pa ćemo vidjeti. Možda je i dobro što sa domaćinom igramo prvi meč koji će odlučiti mnogo toga u grupi".

Crvena zvezda je u grupi sa Barselonom, Žalgirisom i reprezentacijom Kine u tom godištu, dok su protivnici FMP-a ekipe Zagreba, Fenerbahčea i francuskog INSEP-a.

Na "velikom turniru" u petak od 18 časova u prvom polufinalu igraće Panatinaikos i Sijena, dok će se od 21 sat sastati Real i Makabi. Finale je u nedelju u neuobičajenom terminu - od 16.30 časova.

(Daniel Bukumirović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC