• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA! Jan Veseli otišao iz Fenerbačea: Veliki evroligaški transfer, Čeh dolijeće u super-tim!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši MVP Evrolige potpisao za španskog velikana

 Jan Verseli napustio Fenerbahče i otišao u Barselonu Izvor: MN PRESS

Češki centar Jan Veseli (32) otišao je iz Fenerbahčea i prešao u Barselonu. On je napustio turskog velikana poslije čak osam godina, nakon osvajanja Evrolige 2017. i dobijanja MVP priznanja tog takmičenja godinu kasnije.

On će pojačati ekipu Šarunasa Jasikevičijusa i po svemu sudeći opet će zaigrati sa srpskim internacionalcem Nikolom Kalinićem, koji odlazi iz Zvezde i takođe dolazi u tim litvanskog stručnjaka.

Barsa je potvrdila ovaj transfer, napisavši uz sliku Veselog samo kratku poruku: "Dobro došao u Barselonu"


Nekadašnji igrač Partizana potpisaće trogodišnji ugovor sa Barselonom, prema kojem će je napustiti tek 2025, kada bude imao 35. On je prošle sezone prosječno postizao po 13,6 poena, uz 6,1 skok i 2,5 asistencija. Samo su trojica igrača imala veći prosječni indeks korisnosti od njegovog (18,2). To su lider Barse Nikola Mirotić (20,1) Šejn Larkin iz Efesa (20,1) i centar Reala Valter Tavares (18,4).

S obzirom na to da je i Mirotić trenutno pod ugovorom do 2025, češki centar i crnogorski krilni centar činiće vodeći tandem Barselone u narednim godinama, tokom kojih će imati cilj da donesu klubu dugo čekanu titulu prvaka Evrope. Katalonci su taj trofej osvajali 2003. i 2010, a proteklih sezona ulažu veliki novac i trud da se opet popnu na tron i u toj namjeri su doveli Veselog.

Veseli je počeo karijeru još 2007. u dresu slovenačkog kluba Geopli Slovan, potom se afirmisao u Partizanu i iz Beograda 2011. otišao u NBA ligu, gdje je nastupao za Vašington i Denver Nagetse. Potom se na poziv Željka Obradovića vratio u Evropu, potpisao za Fenerbahče i počeo da piše istoriju sa tim timom. U Barsi se nadaju da će isto raditi i u Španiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC