• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak poraz Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva: "Orlići" ubacili jednu trojku iz 24 šuta, Španci im očitali lekciju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nada za medalju i dalje postoji, jer će "orlići" u borbu za bronzu.

 Košarkaši Srbije poraženi od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Reprezentacija Srbija u uzrastu do 18 godina doživjela je ubjedljiv poraz u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Španije – 38:60 (7:12, 6:19, 10:19, 15:10). U turskom gradu Izmiru "orlići" su u prvom poluvremenu ubacili samo 13 poena, a Španija je tako već na pauzi povela 18 poena razlike. U nastavku je taj "plus" protivnika postajao samo veći.

Srpski tim ima još jednu priliku da osvoji medalju – u meču za bronzu sutra će igrati sa poraženim iz polufinala između Turske i Slovenije. Nije potrebno naglašavati da je potrebno da se ekipa trgne nakon što je u polufinalu u prvih osam i po minuta ubacila samo dva poena. Nedugo poslije toga je Lazar Đoković ubacio prvu i jedinu trojku Srbije u polufinalu. Šut za tri srpskog tima bio je 1/24.

Španija je u nastavku pokazala zašto je prvi favorit turnira u Izmiru, ne ostavivši srpskom timu ni šansu da ubjedljiv poraz rezultatski "upristoji" više od konačnih 22 razlike. Lazar Đoković je jedini došao do dvocifrenog učinka u ekipi selektora Vladimira Đokića – ubacio je 13 poena.

Tim Srbije, koji vodi trener Vladimir Đokić, ušao je u polufinale poslije velikog preokreta u četvrtfinalu protiv Izraela i tako je uz plasman među četiri tima na Eurobasketu izborio i mjesto na U-19 Svjetskog prvenstvu sljedećeg ljeta.

SRBIJA: Aleksa Milenković 2, Luka Andrić 6, Đorđe Ćurčić, Ilija Milijašević 5, Filip Radaković, Aleksa Milošević 2, Jovan Ristić, Marko Šarenac 2, Aleksa Čovičković 1, Lazar Đoković 13, Nikola Đapa 7, Matija Milošević

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC