• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno zašto Micić nije u NBA: Tri zahtjeva odbila timove – evo šta je Vasa tražio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji plejmejker Evrope ostao je u Efesu, a u Americi pišu u razlozima zašto ni ove sezone neće nastupati u najjačoj ligi na svijetu.

 Tašto Vasa Micić nije u NBA - zahtjevi koje tu timovi odbili Izvor: MN PRESS

Najbolji plejmejker Evrope Vasilije Micić ostao je ovog leta u Evroligi i odlučio da pokuša da treći put zaredom osvoji tu titulu sa Efesom. Iako su mnogi očekivali da pređe u Ameriku, Vasa je ipak odbacio tu mogućnost i u ovom "prelaznom roku", a američki izvori otkrili su razloge zbog kojih je donio takvu odluku.

Neimenovani NBA operativac otkrio je da bi svaki tim koji bi htio da dovede Micića morao da da Oklahomi (koja posjeduje NBA prava na njega) kompenzaciju u vidu draft "pikova". I to bi morao da bude izbor u prvoj rundi drafta. "Mislim da je to bilo previše za timove. Niko ne želi da se odrekne pika, uz sve što ide uz to. Taj momak zna da igra i mislim da će biti dobar u NBA ligi, ali niko nije htio da se odrekne 'pikova' i novca za njega", rekao je neimenovani operativac novinaru Šonu Divajniju.

Takođe, navedeno je i to da je Micić morao sam da "prelomi" i da ode u NBA ligu, kao i to da je Srbin na pregovore došao sa svojim zahtjevima."Da bi napustio Efes i preselio se u NBA, Micić je tražio nekoliko stvari – platu u visini od šest, sedam miliona dolara po godini, mjesto startera ili bar minutažu startera i ulogu u timu koji ima ozbiljne planove. To je odmah odbilo interesovanje mnogo timova", objašnjeno je.

Micić je trenutno na pripremama reprezentacije za Evropsko prvenstvo, a novinarima je otkrio zašto nije otišao u NBA, koja mu je i dalje san.

"Meni je 20. jula istekao ugovor, mogao sam da odem, ali sam ostao u Efesu. Bio sam miran sa bilo kakvom odlukom, lijepo mi je u Efesu. Dalji korak bio je NBA, nije se desio ove godine. Miran, sam, staložen. Ostaje još želja NBA. Sve ide na silu tamo, postoji nepoverenje prema evropskim igračima koji nisu recimo Dončić ili Jokić. Tamo treba nekome da se dokazuješ, meni je ovdje lijepo, pozicionirao sam se, stekao status. Moja želja je da probam, ako se desi, desi."

Micić ima 28 godina i još dovoljno vremena da se proba u NBA i da tamo ostavi trag.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC